Oproep aan beroepsvissers weg te blijven bij Marker Wadden

LELYSTAD • Di 22 mei 2018 | 19:25 • Dinsdag 22 mei 2018 | 19:25

Een aantal natuur- en milieuorganisaties roept beroepsvissers op niet te gaan vissen in de buurt van de Marker Wadden. Dat zei Vera Dam van de Natuur en Milieufederatie Flevoland in het programma Dit is Flevoland. Aanleiding voor de oproep is de vondst van het visje de kleine modderkruiper bij het nieuwe natuurgebied. 

Het visje blijkt het verrassend goed te doen bij de zandopspuitingen voor de kust van Lelystad en de Markerwaarddijk. Doel van Natuurmonumenten met de Marker Wadden is het verbeteren van de waterkwaliteit zodat vissen er gaan paaien. "Het helpt natuurlijk niet als beroepsvissers die jonge vis weghalen", zegt Vera Dam.

Het beschermen van de visstand in de directe omgeving van de Marker Wadden heeft ook een positief effect op de vogelstand. Als de vis welig tiert in het water trekt dat ook weer andersoortige vogels aan die gaan broeden op de wadden. Zo neem de biodiversiteit toe en dat is waar het volgens Vera Dam allemaal om begonnen is. Ze is erg enthousiast over de vondst van de kleine modderkruiper. Dam is er vanaf overtuigd dat nog meer vissoorten de Marker Wadden gaan ontdekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel