Langs de deuren om eenzaamheid te bestrijden

EMMELOORD • Di 22 mei 2018 | 21:17 • Dinsdag 22 mei 2018 | 21:17

Stichting (H)echt uit Emmeloord wil actie om de eenzaamheid onder buurtbewoners in Emmeloord West te verkleinen. Een groep vrijwilligers van buurthuis Espelervaart en de stichting trok dinsdagavond daarom de wijk in met een enquête.

De vrijwilligers vroegen de bewoners in de straat De Ardennen naar hun thuissituatie, sociaal leven en mate van eenzaamheid. Ook werd hen gevraagd of ze bijvoorbeeld iemand willen ontmoeten die eenzaam is. Met de resultaten gaat de stichting in samenwerking met de gemeente en een aantal zorginstellingen in Emmeloord aan de slag. Het doel is om eenzame mensen te helpen met bijvoorbeeld een buurtmaatje en activiteiten in het buurtcentrum. Ook wordt geprobeerd problemen op te lossen die te maken hebben met eenzaamheid.  

De bedoeling is dat ook andere wijkplatformen de enquête gaan afnemen. Volgens Alex Schoonveld, bestuurslid van Stichting (H)echt, is het tijd om actie te ondernemen. "Iedereen praat over eenzaamheid, maar wat gaan we er nou echt aan doen?" Volgens Schoonveld reageren buurtbewoners positief en zijn ze bereid om mee te denken hoe het beter kan. "We hebben inmiddels al zes adressen in Emmeloord waar de bewoners aangeven dat ze eenzaam zijn. Dat is een goed begin en we hopen nog meer mensen te kunnen helpen." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel