Amvest mag Floriadeterrein ontwikkelen

ALMERE • Do 24 mei 2018 | 9:57 • Donderdag 24 mei 2018 | 9:57

Vastgoedontwikkelaar Amvest mag het Floriadeterrein in Almere gaan ontwikkelen. Amvest komt als winnaar uit de bus na een Europese aanbesteding waar ook Dura Vermeer en BPD aan meededen. Ook de stadswijk die na afloop van de Floriade in 2022 overblijft mag door Amvest worden aangelegd. Er komen naar verwachting zo’n 600 woningen en 60 waterwoningen te staan. 

Vrijheden


De afgelopen periode heeft de gemeente Almere de ideeën van de drie concurrerende partijen beoordeeld. Nu er een definitieve keuze is gemaakt is de verwachting dat Amvest snel met hun ideeën naar buiten zal treden. Binnen de grenzen van het bestemmingsplan krijgt de projectontwikkelaar verschillende vrijheden om het gebied vorm te geven.  

Duin


Naast Amvest maken ook Design Erick van Egeraat en Witteveen+Bos onderdeel uit van het winnende consortium. Amvest is in Almere op dit moment al actief met de ontwikkeling van het gebied Duin in Almere Poort.

Najaar


Nu Amvest de aanbesteding heeft gewonnen volgt een proces waarbij in samenspraak met de gemeenteraad wordt gewerkt aan een definitief ontwikkelingsplan. In het najaar moet dat resulteren in een overeenkomst waarin precies wordt vastgelegd hoe het Floriadeterrein eruit komt te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel