Ondernemers gewaarschuwd voor hennepteelt

LELYSTAD • Do 24 mei 2018 | 19:10 • Donderdag 24 mei 2018 | 19:10

De gemeente Lelystad en de politie gaan ondernemers waarschuwen voor de risico's van hennepteelt. Dat gebeurt tijdens een informatieavond op 10 juni, die vooral bestemd is voor verhuurders van panden.

Tijdens de avond kunnen ondernemers meer horen over de risico's ze lopen als huurders zonder hun medeweten een wietplantage in een pand inrichten. Er wordt onder meer benadrukt dat de hennepteelt en -handel steeds vaker in handen is van zware criminelen. Telers worden daardoor ook vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Bovendien is de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast bij hennepplantages groot.   

Verschillende sprekers zullen hun kennis delen. Ondernemers krijgen ook tips hoe ze hennepteelt kunnen herkennen en hoe ze kunnen voorkomen dat ze met verkeerde personen in zee gaan. Burgemeester Ina Adema zal de gasten welkom heten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel