Eerste Airsoftmarkt van Flevoland

BIDDINGHUIZEN • Zo 27 mei 2018 | 17:16 • Zondag 27 mei 2018 | 17:16

Liefhebbers van de nieuwe sport airsoft konden zondag hun hart ophalen bij Flevonice in Biddinghuizen. Daar werd de eerste Flevolandse airsoftmarkt gehouden.

Airsoft lijkt op paintball, maar is volgens de kenners veel realistischer. Bij dit schietspel lijken de 'wapens' net echt en de kogels zijn geen verfballen maar plastic balletjes. De wedstrijden duren veel langer dan bij paintball.

Vergunning voor een wapen
Op de markt waren alle benodigdheden voor airsoft te krijgen. Zo waren er diverse stands waar de speelwapens te koop werden aangeboden. Toch kan niet iedereen deze replica's zo maar aanschaffen. Airsoft-spelers moeten lid zijn van de landelijke vereniging en er is een vergunning nodig om een wapen te mogen aanschaffen. Aspirant-leden moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen voordat zij lid kunnen worden.

Schieten op kaarten of elkaar
Airsoft bestaat sinds 2013.en is één van de snelst groeiende sporten. De landelijke bond NABV telt inmiddels zo'n 17.000 leden. De sport kent diverse spelvarianten. Zo kunnen de beoefenaars op kaarten schieten, waarbij elektronisch wordt geregistreerd welk doel is geraakt. Het is ook mogelijk tegen elkaar spelen op een afgesloten terrein. Dan schieten de spelers op elkaar.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (16)

 • John

    Za 2 juni 2018 Zaterdag 2 juni 2018

  Mooie manier om wat aan je conditie te doen en een sport om samen te beoefenen let wel we hebben het over replica's niet over wapens en met betrekking tot kinderen dat die kennis maken met de sport top als het maar onder goede en vakkundige begeleiding gebeurd en is niet een doorsnee sport en helaas van de reactie van Rinus maar als je het een kinderachtig spelletje vond ga dan niet naar z'n markt maar lees je eerst in en vergaar informatie de sport ligt al onder de loep van de regering en het is zeker geen kinderachtig spelletje maar een volwaardige sport. TOP BLIJVEN DOEN.

  reageer
 • Kees

    Di 29 mei 2018 Dinsdag 29 mei 2018

  Vond de combinatie kinderen en airsoft niet zo,n goed idee sfeerloose bedoening op een saai pleintje , veel ging niet door met andere woorden 1 keer en nooit meer.

  En binnen tja 4 euro voor een colaatje tssssss hou toch op .

  reageer
 • Mireille de man

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Goed georganiseerde markt op een goede plek met voor ieder wat. Ook kinderen hebben kennis gemaakt met airsoft en die vonden het erg leuk. Complimenten aan de organisatie!

  reageer
 • Rinus Rooyakkers

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Kinderachtig spelletje

  reageer
 • Miepert

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Beetje onnodige opmerking dit. Als mensen een spelletje leuk vinden, hoef je er als ongeïnteresseerde toch niet overheen te kotsen? Laat mensen in hun waarde a.u.b.

 • sunnyday

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  ik ben er vandaag geweest was erg leuk. kids hebben ook mee gedaan met de kinder airsoft wat een grote hit was. wat ik als moeder heel fijn vond was dat er duidelijke uitleg was over de veiligheid en daar werd ook goed op gelet. al met al kinderen hebben zich goed vermaakt en willen graag weer dus ik zou zeggen plan er maar gouw weer een.

  reageer
 • sunnyday

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  tja simon ik wil graag duidelijke uitleg als mijn kids iets voor de eerste x doen en waarom ze de bril bijvoorbeeld niet moeten afzetten. hierdoor was dit net zo veilig dan dat ze buiten met vriendjes met water pistolen bezig zijn. bij nader inzien misschien wel veiliger omdat het een afgesloten terrein was en ze thuis wel eens te enthousiast achter een vriendje aan rennen en dan niet altijd door hebben dat ze de speeltuin uit rennen en op het fietspad staan.

 • Jaja

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Simon je bedoeld dingen zoals karten obstakel parcours lasergamen paintball. Fietsen overstraat. Wandklimmen kabelbanen. Simpel dingen zoals een weg oversteken. Zijn toch allemaal vorm van veiligheid instructies.

 • Simon

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Waarom zou je iets met de kinderen gaan doen waar je een veiligheidsinstructie bij nodig hebt?

 • laat alle reacties zien
 • Toontje

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Een aantal zaken staan er nier helemaal goed in.

  De balletjes zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar. De wapens worden replica's genoemd omdat het 1 op 1 replica's zijn van de echte vuurwapens.

  Ik begrijp dat veel mensen denken kan dat zo maar.. antwoord is dus nee. Er zitten strikte regels aan vergelijkbaar met vuurwapens. Zomaar ermee op straat lopen gebeurd niet door de groep die hier fanatiek in spelen maar door personen die ze illegaal hebben verkregen.

  Het is ook niet de eerste markt, al een aantal jaar is deze in Lelystad op een airsoftveld gehouden. Dit was de eerste keer op een niet bestaand veld.

  reageer
 • Dominique

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Ben niet de enigste die het dacht

 • Patadje

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Balls & Arrows in Lelystad worden al sinds 2014 regelmatig airsoftmarkten gehouden !

  reageer
 • Kees

    Di 29 mei 2018 Dinsdag 29 mei 2018

  Vond het daar veel leuk zo midden in het bos .

 • Jaja

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Alle 6 door 1 persoon opgezet . Zelfdemarkt alleen ander plek.

 • Jaja

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Liggen er mensen onderstenen alle 6de marken zijn altijd door de zelfde persoon opgezet en gedaan. Alleen locatie is veranderd.

 • Anoniem

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Dit is voor de 6 jaar dat dit verzorgt word.

  Voor deze sport dien je lid te zijn van de nabv zonder je lidmaatschap kan je geen airsoft apparaat kopen.
  Om een airsoft apparaat in huis te hebben zijn er door de nabv regels gesteld zo dat je ze altijd veilig en niet zichtbaar hebt voor de buitenwereld.
  De airsoft apparaat gebruik je daarom ook alleen op een gecertificeerde locatie!
  De balletjes ook wel bb's genoemd zijn bio en gaan daarom na een tijd op in het milieu, als de balletjes niet bio zijn worden ze op de locaties niet geaccepteerd en mag je er dus niet mee spelen.

  Bij airsoft vinden we de veiligheid het belangrijkste daarom is het verplicht om gezichts bescherming te dragen daar valt onder een bril, mond bescherming.

  reageer
 • Er kan nog meer bij

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Bromsnor ik stel voor dat je je beter inleest in de materie.
  Tevens zijn de balletjes bioligisch afbreekbaar.
  Op een event mogen deze wapens op batterijen die nog minder herrie maakt als jouw auto geshowt worden. En van en naar hier onderweg naar dit event.
  Wet wapens en munitie.

  reageer
 • Maikel

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Ter aanvulling, het zijn biologisch afbreekbare balletjes en niet van plastic.

  reageer
 • Mika

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Sinds wanneer hoort Lelystad niet meer bij Flevoland?

  reageer
 • Paul

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Oeps,volgens mij al de 7e airsoftmarkt.Voorgaande jaren in Lelystad bij Balls en Arrows.

  reageer
 • Bromsnor

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Waar blijven de kogeltjes? In het milieu? En hoe kan het dat er wapens verkocht worden die op echte vuurwapens lijken. Dat mag in Nederland helemaal niet. En waarom draagt men gehoorbescherming bij dit soort knalvrije luchtdrukwapens.

  reageer
 • Simon

    Ma 28 mei 2018 Maandag 28 mei 2018

  Google even op aantal doden door look-a-like wapens in Amerika. Dat is 80+
  Dat gaat hier ook een keer gebeuren als is onze politie wat minder bang dan in USA.

 • Gerben

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De balletjes zijn biologisch afbreekbaar. Dat is een vereiste vanuit de NABV (en ieder weldenkend mens).

  De grootste groep airsofters speelt zo realistisch mogelijk. Van wapen tot kleding tot tactische spelletjes. Vandaar de 'gehoorbescherming' (waar meestal ook radio comms in zijn verwerkt)

 • Roger Driessen

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Die kogeltjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal PLA. De plastic variant is verboden te gebruiken op de speelvelden.

 • Koen

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Deze "kogeltjes" zijn 6mm BB's. Deze moeten in Nederland bio afbreekbaar zijn om mee te mogen spelen. Deze "wapens" heten replica's en kun je in Nederland aanschaffen als je lid bent van de NABV. Om lid te worden moet je eerst een VOG aantonen en 18 jaar en ouder zijn. Je kan ook replica's laten importeren uit andere landen met deze NABV pas, dat mag in Nederland dus wel. De gehoorbescherming in de video is meer voor de show, echter gebruiken spelers dit vaak outdoor (in het bos etc) voor communicatie via portofoons.

 • Jeroen

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Je doet je naam eer aan "bromsnor".
  Je kan je ook eens verdiepen in de sport door middel van Google eens te gebruiken.
  Dan had je kunnen lezen dat men bij de sport airsoft gebruikt maakt van Biologisch afbreekbare balletjes. Deze lossen zich dus van zelf op, en zijn dus niet schadelijk voor de natuur en fabrikanten kunnen hun tuv certificaat laten zien dat dit dus ook gebeurd.
  Tevens gebruiken spelers geen gehoorbescherming maar headsets om met teamleden onder elkaar te kunnen communiceren. Airsoft draait om het zo realistisch mogelijk maken van het spel, en daar bij zo dicht mogelijk bij de realiteit van uitvoerende defensie eenheden van binnen en buitenland te komen.

 • Arend

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Als je de sport in nederland beoefend, is het verplicht om biologisch afbreekbare bb’s (kogeltjes, balletjes etc. Maar net hoe je het wilt noemen.) te gebruiken. Daar wordt ook op gecontrolleerd.

  Binnen de airsoft wereld heeft men het niet over ‘wapens’ maar over airsoft apparaten of replica’s.
  Als je lid bent van de “NAVB” mag je deze replica’s aanschaffen. Je dient ze echter wel te behandelen als echte vuurwapens.
  Dus niet open en bloot vervoeren of me over straat. Etc etc.

  Mocht je geïnteresseerd zijn, zou ik zeggen google is je beste vriend! ;)

 • Roy Sjouw

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Deze balletjes blijven in het milieu, daarom is het verolicht bio balletjes te gebruiken die volledig oplossen in het milieu. En dat de wapens op echte vuurwapens lijken mag zolang je ze niet open over straat vervoerd of schiet, ongeveer gelijk aan een schietvereniging

 • Padre

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De balletjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic (PLA). Airsoft replica's mogen aangeschaft worden mits je een vergunning der voor hebt. Sommige replica's kunnen aardig wat geluid maken.

 • Wouter

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De kogeltjes zijn mileu vriendelijk en zijn binnen 3-6 maanden volledig opgelost. Verder is wat je ziet als gehoorbescherming. Meer bedoeld als communicatie materiaal zodat de teamleden met portofoons op afstand kunnen commnuiceren en het team element van de sport vergroot

 • Ronald

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  - de “kogeltjes” zoals jij ze noemt, zijn biologisch afbreekbaar en worden bb’s genoemd.
  - in Nederland mag je die wel kopen, mits je aangesloten bent via de NABV, en 18 jaar bent. Voordat je lid kan worden moet je eerst een VOG kunnen overleggen, welke aangeeft of je nog niet met justitie in aanraking geweest bent. Als je wel in aanraking geweest bent met justitie, geen NABV pas en geen airsoft replica kopen dan....
  - de “gehoorbescherming” die jij ziet is communicatiesets met de rest van je groep .

 • Jeremy

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De (kogeltjes) of zoals wij ze noemen bb’s zijn bio afbreekbaar, schijnt dat deze van mais zijn gemaakt. En die gehoor bescherming is gewoon een headset om zo maar te zeggen. Sommige vinden het leuk om met andere teamleden te praten. Groetjes

 • Tom

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Balletjes zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar PLA. In Nederland staan de Airsoft replica's geclassificeerd als wapen klasse 1, hetzelfde als een vuurwapen. Echter moet er dus een lidmaatschap bij de NABV zijn om dergelijke replica's in Nederland te mogen bezitten. In België is de verkoop alleen aan 18+. De kleppen op de oren dienen voor radiocommunicatie en bescherming wanneer er op de oren wordt geschoten!

 • Pietje

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Als jij het bericht nu goed leest staat er dat je een vergunning nodig hebt etc. Balletjes zijn biologisch afbreekbaar

 • Nielsson

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  In het artikel staat 'plastic'. Dat kan, overigens worden naar mijn weten overal biologisch afbreekbare BB's gebruikt. Zeker op buiten speelvelden.

  Ja, dat mag wel in NL. Mits men zich bij de NABV aansluit, actief deel neemt aan de sport en zich aan de gestelde regels houd. Welke raakvlakken hebben met de vuurwapenwetgeving.

  Die 'gehoorbescherming' is waarschijnlijk communicatie apparatuur en/of bescherming van de oren. De BB's komen behoorlijk hard aan, ik zou zo'n ding niet in mijn oor willen hebben.

 • Airsofter

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Airsoft replica's vallen onder categorie 1, sub 7 wwm en voor het bezit hiervan is vooralsnog een NABV lidmaatschap vereist. De kogeltjes zijn biologisch afbreekbaar. De gehoorbescherming wordt met name gebruikt voor de communicatie onderling, als je er een portofoon aan koppelt.

 • Thomas

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Wij schieten met bb’s welke volledig biologisch afbreekbaar zijn.
  Jawel dat mag zodra je de “vergunning” hebt van de NABV (belangen vereniging)
  We dragen geen gehoorsbescherming maar communicatie middelen (ook in headset vorm welke lijkt op gehoorsbescherming)

 • Gatso

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Nee, je mag ze wel hebben/kopen in ons land maar je mag ze niet op straat voor handen hebben.

 • William

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Heey bromsnor.
  De balletjes zijn biologisch afbreekbaar. In NL mag je ook alleen maar met biologisch afbreekbare balletjes spelen.
  In de airsoft wereld spreekt met niet van een wapen maar van een AA of een replica. Deze worden alleen verkocht aan mensen die zijn ingeschreven bij het nabv en een nabv pas hebben (die pas ken je pas krijgen vanaf je 18e en na het inleveren van een actuele VOG)
  Je hoeft niet perse gehoorbescherming te dragen. Het is echter wel verstandig aangezien er een kleine kans bestaat dat er een balletje je oor in vliegt. Soms gaat een gehoorbescherming gepaard met een communicatie middel (headset)
  Ik hoop dat ik je voldoende heb ingelicht 😉

 • Isabel

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De balletjes (bb's) zijn bio afbreekbaar, daarbij mag je dit soort replica's wel kopen als je lid ben van de NABV. De gehoorbescherming kan ook communicatie middelen zijn. ( Ben zelf ook een airsofter )

 • Aaron

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Beste Bromsnor,

  om te beginnen zijn het geen kogels maar BB’S die biologisch afbreekbaar zijn.
  2) het zijn geen wapens maar replica’s.
  3) gehoorbescherming en/of hoofdtelefoon om met andere teamgenoten te kunnen communiceren.

  4) op alles zeiken en klagen mag in Nederland ook niet.

 • Danny

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De bb's balletjes zijn van geperst maïs gemaakt en volledig afbreekbaar.
  Dit is zo bij wed bepaald.
  De replicas zijn zoals vermeld alleen met vergunning te verkrijgen.

 • SySman

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Beste Bromsnor.

  Ik begrijp de verontrustheid. Echter. De balletjes zijn gemaakt van een biologisch afbreekbaar materiaal. Dus dit lost biologisch op in het milieu.
  Men draagt gehoorbescherming voor onder andere een balletje op het oor. En daarbij is het geen luchtdruk maar een elektrisch aangedreven systeem die door middel van een zuiger/cilinder systeem die uiteindelijk worden samengeperst en door een zogenoemde nozzle naar buiten wordt geperst.

  Dat dit verkocht mag worden mag alleen in combinatie met een vergunning.

  Mocht je meer willen weten, dan kunt u op de website van de bond kijken. Het heet de NABV.

 • Joey

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Het Zijn bio balletjes dus deze lossen zich vanzelf op in de natuur, het zijn geen wapens maar replica’s en dit is toegestaand door de wet! Oog beschermming is het enige wat het belangrijkste is in onze sport hard geluid maken de replica niet!

  Mvg

 • Martin

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Die kogeltjes zijn niet van plastic maar van biologische afbreekbaar materiaal zoals geperst maismeel. De gehoorbescherming is geen gehoorbescherming maar een communicatie middel. Radio koptelefoon

 • Erwin

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De 'kogeltjes' zijn biologisch afbreekbaar.

  En dat de airsoft apparaten echt kijken maar zeker wel zolang je maar 1 lid NABV bent. 2 ze hanteert binnen een daarvoor bestemde afgesloten locatie. 3 die gehoor bescherming is meer omdat het bij de outfit hoort dit is ook geen verplichting zoals de bril wel is.

 • Steven stedenwijker

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Vreemd dat ze daar dan staan met die spullen wanneer mensen eerst een VOG moeten hebben.
  Overigens is het weer reuze handig voor de jeugd. Bij een familielid op Urk zijn twee weken geleden de ramen van een heel hof aan stukken gegaan om dat die fijne Urker jeugd er metalen balletjes in doet.

  reageer
 • Roger Driessen

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Degene die een vergunning kan tonen kan een replica aanschaffen. Heb je die niet dan heb je pech. Wat betreft zo'n individu die ze niet helemaal op een rijtje heeft... Tja die gekken hou je altijd. Waarschijnlijk gaat het niet eens om een in NL legaal gekocht Airsoft apparaat maar de versie die je in elke bijv Spaanse, bukswinkel kan kopen zonder enig pardon.

 • Wouter

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  De mensen die de airsoft replica willen kopen moeten eerst hun NABV pas vertonen anders wordt er hun niks verkocht. De airsoft replicas die legaal zijn in nederland kunnen geen metalen balletjes verschieten. Dat zijn alleen luchtbuksen die je legaal kunt verkrijgen als je 18+ bent. Maar die hebben verder niks te maken met de airsoft sport

 • Demy

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Behalve de replicas mag verder alles vrij verkocht worden.. en als ze er ijzeren balletjes in doen hebben de ouders gefaald in de opvoeding

 • Airsofter

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Verkoop geschied dan ook pas als de aspirantleden hun VOG ingediend hebben en na contributie hun pas krijgen. Met deze pas in het bezit kan men pas, op vertoon en vaak in combinatie met identificatie of paspoort, een replica verkrijgen.

 • Bromsnor

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Sofort verbieden. Hier komen ongelukken van net als elders. Jeugd gaat op straat op mensen schieten of die dingen worden gebruikt bij overvallen en dergelijk. Nepwapens dienen toch geel of oranje te zijn. Of is dat niet leuk bij het cowboytje spelen?

 • Erwin

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Steven, de VOG is nodig om überhaupt een NABV lidmaatschap en te kunnen vragen en eerder dan dat lidmaatschap kun je in NL u ieder geval geen airsoft apparaat aanschaffen, en die metalen 'bolletjes' zijn zwaar illegaal op evenementen maar ja wat mensen buiten evenementen om doen is natuurlijk moeilijk te reguleren.

  Maar even als vergelijking mijn auto kan ik 180kmh maar als ik dat in nl op de snelweg doe dan is die overtreding niet de schuld van (in mijn geval) Kia of het CBR maar de schuld van de chauffeur.

 • Joey

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Een replica kan je alleen kopen als je een vergunning hebt, deze kan alleen gehaald worden met een vog! Dat mensen helaas er anders mee omgaan dat bedoelt is is zonde van onze sport!

 • Rutger

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  2e airsoftmarkt. Verleden jaar was er ook één in Lelystad. Maar wel leuk dat jullie zijn komen kijken.

  reageer
 • SySman

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Het was feitelijk de 6de. Maar voor de nieuwslezer was het de eerste. Daarbij is dit hetzelfde concept in een nieuwe opzet.

 • Lot

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  1ste airsoft markt in flevo
  Zijn er 5 geweest in Lelystad

 • KC

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Er waren er al 4 in Lelystad door de vereniging daar.

 • M van Mierlo

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Leuk artikel / stuk geworden !

  Echter paar zaken kloppen niet geheel :
  Om een airsoft apparaat te mogen bezitten dient men inderdaad lid te zijn van de NABV (de landelijke vereniging) en om lid te mogen zijn moet men 18 jaar of ouder zijn en een VOG overlleggen.

  Anders dan het lidmaatschap is er geen vergunning vereist om een airsoft apparaat aan te schaffen.
  Binnen de airsoft sport spreekt men NIET van wapens, maar over airsoft apparaten.

  reageer
 • Simon

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Leuk die eufemismen. We noemen zwart wit en niemand die het in de gaten heeft. Het zijn gewoon wapens en daarom is mannelijk Nederland/iedereen er zo dol op. Gelijk afschaffen voordat er problemen ontstaan.

 • Aaron

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Geen wapens of apparaten maar Replica’s.

  En met een voetbal trapt men jammer genoeg ook wel eens een raam in

 • SySman

    Zo 27 mei 2018 Zondag 27 mei 2018

  Bedankt meneer van Mierlo.

  Dit klopt inderdaad. Dit is ook zo vertelt echter her en der wat gemonteerd waardoor het anders klinkt.

  Het betreffen inderdaad replica's oftewel Airsoft Apparaten..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert