Verhuizen naar Almere. "Het oude land voelt benauwd."

ALMERE • Ma 28 mei 2018 | 10:46 • Maandag 28 mei 2018 | 10:46

Verhuizen van het oude land naar Almere. Voor velen een hele stap. Al is het alleen maar al door het imago van de polder.   

Theatergroep Suburbia uit Almere verzamelde de afgelopen maanden 100 verhalen van mensen die in Almere zijn komen wonen om er een theatervoorstelling van te maken.
Een van de opmerkelijke verhalen is van Jos Arends. Arends komt in 2002 naar Almere. Hij krijgt werk op de middelbare school Helen Parkhurst.

Onbeschreven blad


Toch is het werk niet de belangrijkste reden om naar de polderstad te komen.
“Ik was op zoek naar schoon land, naar onbeschreven land. Ik kom uit de regio Arnhem en daar zit de grond vol geschiedenis. Dat voelde benauwend. Almere is nog een onbeschreven blad”, zegt Arends.

De ruimte in de polder en Almere vindt Arends heerlijk. Hij fietst graag en is trots op al het groen om zich heen. In Almere is het gezin van Arends een paar keer verhuisd. Nu woont hij in Almere Buiten en dat voelt helemaal goed. “Hier word ik oud!”

De voorstelling ‘Almere mijn thuis’ van Suburbia gaat in première op 8 juni.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel