Vogels houden tijdelijk sloop warmtekrachtcentrale tegen

ALMERE • Zo 3 juni 2018 | 14:21 • Zondag 3 juni 2018 | 14:21

Een deel van de warmtekrachtcentrale van NUON in Almere mag voorlopig niet verder worden afgebroken. De stellage op de Markerkant moet nog 5 tot 6 weken blijven staan. In een nestkast zit een vogel met drie jongen. Tot die zijn uitgevlogen, mag er niet verder gesloopt worden. NUON verwacht geen grote vertraging met de totale sloop van het pand, omdat er nog voldoende andere werkzaamheden zijn die nog wel gedaan kunnen worden. 

Overbodig


De centrale die eind jaren tachtig werd gebouwd is overbodig na het aanleggen van de 8,5 kilometer lange warmteleiding vanuit de NUON-centrales in Diemen naar Almere, onder het IJmeer, en de opening van het warmteoverdrachtstation in Almere.

Back-up


Wel wil NUON in Almere een vorm van back-up hebben om de warmtevoorziening zo efficiënt mogelijk te maken. Zo kunnen pieken bij extreme kou worden opvangen en warmteoverschotten kunnen in buffers worden opgeslagen om die vervolgens bij zo’n piekvraag in te zetten. Daarom blijft NUON actief op de Markerkant, met twee bestaande warmtebuffers die gerenoveerd worden, een nieuwe hulpketel en een vernieuwd besturingssysteem om alles te kunnen bedienen. Alle werkzaamheden moeten eind dit jaar klaar zijn.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel