Succesvolle inzamelactie voor schaapsherder

ALMERE • Ma 4 juni 2018 | 15:31 • Maandag 4 juni 2018 | 15:31

De inzamelactie van Gino Bosch uit Almere voor de schaaps- en geitenherder in de Waterwijk leverde in een dag tijd al de gewenste duizend euro op. Het geld is bedoeld om een camera van te kopen zodat de schaapskudde aan de Steurstraat in de gaten gehouden kan worden. Hobbyherder Casper Moseman werd vrijdag geconfronteerd met een dood lammetje. Volgens hem is de keel van het dier doorgesneden. 

Moseman is al vaker geconfronteerd met vernielingen. Ook zijn er wel eens stroomapparaten gestolen en is het schrikdraad een keer platgegooid zodat schapen konden ontsnappen. Maar dit heeft hij nog niet eerder meegemaakt. Het is voor hem wel duidelijk dat dit door een persoon is gedaan. "Als een hond een lammetje pakt, dan zou het lammetje ook in de achterpoten gebeten zijn en zouden meer beesten verwondingen hebben. Dat is niet het geval. Je ziet gewoon dat het met een mes is gebeurd."

Zijn Facebookbericht op de pagina van Waterwijk zette buurtbewoner Bosch aan tot een inzamelactie om een camera aan te schaffen. Het streefbedrag van 1.000 euro was binnen een dag al gerealiseerd. "Het ging heel vlot. De reacties zijn hartverwarmend. We laten de actie nog even doorlopen zodat Casper een camerasysteem kan aanschaffen."

"Supergaaf", reageert Moseman. "Het doet me goed om te merken dat mensen zo meeleven en het leuk vinden dat de kudde hier staat." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert