Ziekenhuizen pakken samen prostaatkanker aan

LELYSTAD • Wo 6 juni 2018 | 6:44 • Woensdag 6 juni 2018 | 6:44

Negen ziekenhuizen in Flevoland, Noord-Holland en Gelderland bundelen hun krachten om de behandeling van prostaatkanker te verbeteren.

In Flevoland doet het MC Zuiderzee uit Lelystad mee. Ook het St Jansdal in Harderwijk, het ziekenhuis voor veel Zeewoldenaren en Drontenaren, doet mee aan het project. 

Door samen te werken neemt de levensverwachting volgens het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek toe en wordt het aantal complicaties minder. Omdat er bijvoorbeeld meer ervaring per chirurg is.

Alle operaties in Amsterdam


Patiënten worden op termijn geopereerd in het Antoni van Leeuwenhoek. De voor- en nazorg en het stellen van een diagnose blijft plaatsvinden in het eigen ziekenhuis. 

Het streven is om in 2020 750 prostaatkankeroperaties uit te voeren in het Amsterdamse ziekenhuis. Dat is ongeveer een kwart van alle operaties in Nederland. In Lelystad worden per jaar tussen de 25 en 50 operaties uitgevoerd. 

De samenwerking start op 1 september. Op termijn komen er meer ziekenhuizen bij. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel