Nieuw zwembad wordt gasvrij

DRONTEN • Wo 13 juni 2018 | 12:16 • Woensdag 13 juni 2018 | 12:16

Het nieuwe zwembad in Dronten wordt niet aangesloten op het gasnet.  Dat staat in de plannen van Optisport en Bouwgroep Dijkstra Draisma die het nieuwe bad samen mogen gaan bouwen. In de plannen wordt gesproken over 'all electric'. Dit betekent dat voor de verwarming van het water geen gas meer zal worden verbruikt.

Drie bedrijven hebben meegedongen naar de bouwklus. Volgens de gemeente is het project gegund aan Optisport en Dijkstra Draisma, op basis van de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Volgens de gemeente zal Optisport zowel de exploitatie van het zwembad als van de binnensportvoorzieningen uitvoeren. Het bedrijf is ook de exploitant van het huidige zwembad.

Het nieuwe zwembad moet achter het huidige zwembad Overboord komen en moet in 2020 opengaan. Het gaat 7,6 miljoen euro kosten. Volgens de gemeente kunnen Dronter verenigingen meedenken over 'verfijning van de inrichting en over de planning'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel