Enquête WK-voetbal: België grote favoriet

FLEVOLAND • Wo 13 juni 2018 | 12:48 • Woensdag 13 juni 2018 | 12:48

Bijna drie op de tien Flevolanders die meededen aan een enquête over hun favoriete land op het wereldkampioenschap voetbal, heeft een voorkeur voor België.

De Belgische ploeg kreeg 28 procent van de stemmen en is daarmee koploper in onze provincie. Het Duitse nationale elftal is tweede met 15 procent.  

Vanavond openingswedstrijd


Het WK begint vanavond in Moskou met de openingswedstrijd tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië.

Aan de enquête van de NOS en de regionale omroepen deden in Flevoland 410 mensen mee. Daarvan gaf 13 procent aan geen favoriet te hebben.

Marokko op derde plaats


De voorkeur in Flevoland komt in grote lijnen overeen met de landelijke uitslag. Van de ruim 18.000 Nederlanders die de enquête invulden, hoopt 30 procent dat de Rode Duivels ver komen. Duitsland heeft in de landelijke uitslag de voorkeur van 19 procent van de deelnemers.

Marokko is favoriet bij 7 procent van de Flevolanders en staat daarmee derde in onze provincie. Landelijk kwam de voorkeur voor Marokko uit op 4 procent.

De rest van de 36 landen die aan het toernooi deelnemen, heeft zowel in Flevoland als landelijk minder dan 5 procent aanhangers. Ook de voorkeur voor het gastland is in onze provincie niet anders dan in de rest van Nederland, 1 procent hoopt dat Rusland wint.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel