Weekmarkt verplaatst naar 'gezelliger' parkeerterrein De Schans

DRONTEN • Wo 13 juni 2018 | 13:05 • Woensdag 13 juni 2018 | 13:05

De wekelijkse markt in Dronten wordt verplaatst naar het parkeerterrein De Schans. Volgens de gemeente gebeurt dat op verzoek van de marktkooplieden en inwoners. Op dit moment is de wekelijkse markt nog op het Meerpaalplein. Tijdens evenementen als de kermis en de Meerpaaldagen wordt de markt nu ook al naar De Schans verplaatst. 

Het besluit om de markt structureel te verplaatsen volgt op een enquête onder marktkooplieden en inwoners. Daaruit bleek dat de markt in de huidige vorm als 'niet gezellig'  wordt ervaren. Ook komen er te weinig bezoekers en zeggen de marktkooplieden er niet genoeg omzet te kunnen maken.

Tijdens de incidentele verplaatsing naar De Schans ging het de afgelopen jaren beter met de markt. Er kwamen meer mensen en die gaven ook meer geld uit. Volgens de gemeente is De Schans aantrekkelijker, omdat de locatie beter bereikbaar is en er voldoende parkeerruimte is.

De definitieve verplaatsing kost 102.000 euro. Van dat geld worden stroomkasten geplaatst voor kramen die elektriciteit nodig hebben. De kosten worden mogelijk deels doorberekend aan de kraamhouders, maar de gemeente wil het marktgeld niet te veel verhogen, omdat marktkooplieden al genoeg onder druk staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel