Deen vangt bot bij bezwaar tegen Poolse supermarkt

ZEEWOLDE • Wo 13 juni 2018 | 22:59 • Woensdag 13 juni 2018 | 22:59

Supermarkt Deen in Zeewolde heeft bot gevangen bij een bezwaar tegen de Poolse supermarkt aan het Ravelijn. Dat heeft de bezwaarschriftencommissie bepaald. 

De gemeente besloot begin dit jaar af te wijken van het bestemmingsplan. Daarin wordt namelijk geen supermarkt toegestaan in het pand aan de Ravelijn. De gemeente verleende hiervoor toch een vergunning, die dus in strijd is met het bestemmingsplan. Tegen die vergunning kon bezwaar gemaakt worden en daar heeft Deen gebruik van gemaakt.

Deen vastgoed winkels BV vond onder meer dat er niet goed is nagedacht over de hoeveelheid supermarkten in het gebied. Verder vindt de supermarkt dat er meer dan alleen Poolse klanten zullen komen en dat er niet goed is gekeken naar de parkeergelegenheid. 

Geen concurrentie 


De bezwaarschriftencommissie heeft besloten dat de Poolse winkel niet direct concurrerend is voor andere supermarkten. Onder meer omdat deze winkel zich richt op een specifieke doelgroep en niet dezelfde producten verkoopt als 'normale' supermarkten. Daarnaast is de Poolse supermarkt een stuk kleiner. Daarom hoeft er geen onderzoek gedaan te worden naar de parkeergelegenheid. Ook is er volgens de commissie behoefte aan de supermarkt, die er inmiddels al een jaar zit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel