Vergunningen voor standplaatsen worden strenger

ALMERE • Za 16 juni 2018 | 10:08 • Zaterdag 16 juni 2018 | 10:08

Het wordt in Almere moeilijker om een standplaats te krijgen voor het verkopen van goederen of voedsel vanuit een kraam of wagen. De gemeente wil het aantal standplaatsen verminderen, om het functioneren van de winkels niet verder onder druk te zetten.

Daarvoor wordt een nieuw standplaatsenbeleid gemaakt en worden de vergunningen strenger. Het gaat daarbij niet om de kramen die op de markten of bij evenementen staan, maar om de losse kramen die elders in de stad staan.

Maximum aantal vaste standplaatsen


Als het aan burgemeester en wethouders ligt, worden deze vergunningen voortaan voor maximaal vijf jaar uitgegeven en voor maximaal twee dagen in de week per locatie. Ook komt er een maximum aan het aantal vaste standplaatsen in de verschillende centra. Voor oliebollen- en kerstbomenverkopers wordt een uitzondering gemaakt.

Met de strengere regels voor standplaatsen willen B en W een beter voorzieningenniveau voor consumenten realiseren. Daarbij moet in de winkelgebieden een goede balans ontstaan tussen winkels, warenmarkten en standplaatsen.

Nog zes weken


Mensen kunnen nog zes weken reageren op het concept-standplaatsenbeleid en de gemeente gaat er nog over praten met de huidige standplaatshouders. Daarna moet het nieuwe beleid in werking treden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel