Grote brand maakt restaurant vakantiepark RCN onbruikbaar

ZEEWOLDE • Ma 18 juni 2018 | 0:11 • Maandag 18 juni 2018 | 0:11

In het restaurant op het terrein van vakantiepark RCN aan de Dasselaarweg in Zeewolde heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed. De eerste melding van de brand kwam rond 23:30 uur binnen. Twintig minuten later sloegen de vlammen uit het dak.

Volgens de brandweer waren bluswagens uit Zeewolde, Dronten en Almere aanwezig om het vuur te bestrijden. Daarbij werd ook een hoogwerker ingezet. Op het moment dat de brand uitbrak was niemand in het restaurant aanwezig. In het pand is geen asbest verwerkt, zegt een woordvoerder.

Alleen materiële schade


“De schade is fors. De hele achterzijde van het pand is weggebrand. Maar gelukkig is het alleen materiële schade,” zegt RCN-directeur Riné van Dingstee. Hij is maandagochtend naar Zeewolde gekomen om het personeel bij te staan.

“Gelukkig hebben we het zwembad en de recreatiezaal in een ander pand zitten. Dus die zijn hier niet bij getroffen. Het betreft echt alleen de horecagelegenheden.” Het pand waar het café/restaurant en de snackbar zitten was nog niet zo lang geleden opgeknapt. Zo is het dak volledig vernieuwd en is er ook een nieuwe bar neergezet.

Foodtrucks


Van Dingstee kijkt ondanks de verwoestende brand toch met optimisme naar de toekomst. Hij ziet mogelijkheden om de horecavoorzieningen snel weer op te pakken. Bijvoorbeeld door tijdelijk foodtrucks neer te zetten of vanaf een boot op het water horeca te verzorgen. In de tussentijd kan dan gewerkt worden aan de reparatie van het uitgebrande pand.

De directeur benadrukt erg blij te zijn met de vrijwilligers van de brandweer die snel aanwezig waren en de hele nacht hebben doorgewerkt.  Zoals het er nu naar uitziet is de brand uitgebroken in de opslag, daar waar ook verschillende machines staan.

Foto's van de brand:

Grote brand verwoest restaurant vakantiepark RCN

Meerdere bluswagens naar brand RCN

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel