Staatsbosbeheer laat mensen toe in afgesloten gebied Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Di 19 juni 2018 | 23:19 • Dinsdag 19 juni 2018 | 23:19

Na de vele discussies deze winter over de Oostvaardersplassen, wil Staatsbosbeheer belangstellenden in alle rust het leefgebied van de grote grazers laten zien. Dit deel, het hart van de Oostvaardersplassen, is normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers.

 

Daarom gaat Staatsbosbeheer 'meelooprondes' organiseren. In groepjes van zeven gaan belangstellenden dan op stap met de boswachter en eventueel een dierenarts om te zien hoe het gaat met de grote grazers in het gebied. "Staatsbosbeheer beseft dat de dieren emoties oproepen, dat er vragen zijn over hun welzijn én er bij mensen behoefte is om de dieren in het afgesloten gebied te zien", zo schrijft de organisatie op haar website. 

Wie mee wil op zo'n ronde om de konikpaarden, heckrunderen en edelherten te bekijken, kan zich vanaf volgende week online aanmelden. "Iedereen is welkom, maar we verwachten wel dat deelnemers zich aan de huisregels houden. Wij verwachten een grote interesse en om iedereen de kans te geven mee te gaan starten we met het principe dat iedereen zich maximaal één keer kan inschrijven", aldus Staatsbosbeheer. 

Afgelopen winter was er veel te doen over het gebrek aan voedsel en het niet bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. De provincie besloot de wilde dieren toch te laten bijvoeren. Ruim 3200 grote grazers overleefden de winter niet. Op 20 februari kwamen de meeste dieren om, bleek dinsdag uit rapporten van Staatsbosbeheer. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel