Steeds minder schoenenwinkels in onze provincie

FLEVOLAND • Wo 20 juni 2018 | 12:14 • Woensdag 20 juni 2018 | 12:14

Er zijn steeds minder schoenenwinkels in de provincie te vinden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In een periode van negen jaar is het aantal winkels met een derde afgenomen. 

In totaal is het aantal schoenenwinkels vanaf 2009 afgenomen met zo'n 33 procent. Daarmee staat Flevoland relatief gezien op de derde plek als het aankomt op het verdwijnen van schoenenwinkels. In Groningen verdwenen de meeste schoenenzaken, ongeveer de helft. In Utrecht deden de schoenenverkopers het minder slecht dan in alle andere provincies. Daar verdween in negen jaar 'slechts' een vijfde van de winkels. 

Weinig schoenenwinkels in onze provincie


In Flevoland zijn weinig schoenenwinkels te vinden in vergelijking met andere provincies. In 2009 kon je terecht terecht bij 60 winkels voor een paar hakken, slippers of laarzen. Ter vergelijking; in Zuid-Holland waren dat er in diezelfde periode 570. 

Vandaag de dag kun je bij 'slechts' 40 winkels terecht als je in de provincie op zoek bent naar nieuwe schoenen. In Zuid-Holland gaat het nu om 405 winkels. In beide provincies daalde het aantal winkels aanzienlijk. 

Nederland 


Landelijk daalde het aantal schoenenwinkels gemiddeld met ruim een derde. De hardste klappen zijn vooral gevallen bij de kleine spelers, maar ook de ketens worden niet ontzien. Dat zegt een econoom van de ABN Amro tegen dataplatform Local Focus. 

Grote veroorzaker van de verdwijnende schoenwinkels is volgens de economen de opkomst van het internet. In CBS-cijfers is te zien dat het aantal webshops is in de afgelopen vijf jaar bijna is verdubbeld. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel