Gemeente: plannen voor expo in Qatar 'niet echt concurrentie'

ALMERE • Wo 20 juni 2018 | 13:20 • Woensdag 20 juni 2018 | 13:20

De gemeente Almere ziet de plannen voor een wereldtuinbouwtentoonstelling in Qatar 'niet echt als concurrentie' voor de Floriade. Dat geeft een woordvoerder aan in reactie op het nieuws dat het golfstaatje plannen heeft om in 2021 een eigen tuinbouw-expo te organiseren. Dat is één jaar voor het Almeerse evenement in 2022. De gemeente omschrijft de plannen in Qatar als: "Eerder een aanvullende en nieuwe kans."

Aangezien de PVV een debat heeft aangevraagd over het onderwerp, wil het college van b en w verder weinig over de zaak kwijt. Vragen die door Omroep Flevoland zijn gesteld voordat de PVV het debat aanvroeg, worden nu niet meer volledig beantwoord. Dit in afwachting van het debat op donderdagavond.

Floriade BV wijst door naar gemeente


De Floriade BV, die verantwoordelijk is voor het evenement, wil ook niet verder op de zaak ingaan. Vragen die gesteld zijn aan de BV, zijn doorgestuurd naar de gemeente. Die doet nu alle communicatie over het onderwerp, zo is de mededeling.

In de korte reactie die wel wordt gegeven -voorafgaand aan het debat- laat de gemeente Almere alvast weten dat een eventuele financiële compensatie vanuit Qatar volledig naar Floriade BV gaat en niet naar de gemeente. 

Informatievoorziening


In het debat van donderdagavond wil de PVV onder andere weten waarom de gemeenteraad niet eerder is geïnformeerd over de plannen van Qatar. Eind vorig jaar werd de omvang daarvan op het stadhuis duidelijk. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat aan de actieve informatieplicht richting de gemeenteraad is voldaan met de voortgangsrapportage, waarin de plannen worden benoemd. Die is gedateerd op 12 juni. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel