Militairen Nationale Reserve oefenen bij Ramspolbrug

ENS • Do 21 juni 2018 | 12:02 • Donderdag 21 juni 2018 | 12:02

Donderdag, vrijdag en zaterdag oefenen circa honderd militairen van het Korps Nationale Reserve in de buurt van de Ramspolbrug bij Ens. De militairen oefenen het bewaken en beveiligen van objecten zoals een brug. De locatie bij de Ramspolbrug is één van de locaties van de oefening, die zich vooral in de omgeving van Kampen afspeelt.

Ze maken hierbij gebruik van twee rubberboten. Ook worden er in de buurt van de brug patrouilles uitgevoerd. Tijdens de oefening kunnen weggebruikers in een verkeerssluis belanden. De auto wordt dan kort onderzocht. 

Ook wordt er geoefend op het helpen van gewonde personen of het melden van verdachte situaties. De militairen schieten niet met ‘scherp’, maar maken wel gebruik van ongevaarlijke oefenmunitie. 

Het Korps Nationale Reserve verleent militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en biedt hulp tijdens grote calamiteiten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel