Ouders Het Universum starten petitie tegen verhuizing leerlingen

ALMERE • Do 21 juni 2018 | 21:56 • Donderdag 21 juni 2018 | 21:56
De ouders van basisschool Het Universum in de Almeerse wijk Nobelhorst zijn een petitie gestart. Hiermee hopen ze te voorkomen dat een deel van hun kinderen vanaf volgend schooljaar naar een ander gebouw aan de andere kant van de snelweg A6 wordt gestuurd. Zij zien liever hun kinderen in de eigen woonwijk naar school gaan.

De school in Nobelhorst is te klein voor de vele leerlingen die de sterrenschool inmiddels telt. Daarom worden de groepen 5 tot en met 8 vanaf volgend schooljaar met busjes naar een noodgebouw aan de andere kant van de A6 vervoerd, zo heeft de gemeente besloten. Volgens het bestuur van de school zal de situatie tot medio 2019 duren. Dan komt er een nieuw gebouw in de wijk waar de kinderopvang komt te zitten. Een deel van de leerlingen zou daar dan ook gehuisvest kunnen worden.

Maar volgens Robert Hommes, initiatiefnemer van de petitie, is de kans groot dat de nieuwbouw niet op tijd af is. "De eerste paal is nog niet in de grond geslagen. Dit gaat langer duren dan een aantal maanden. Ik hoop dat er echt een structurele oplossing komt voor dit probleem."

De gemeente wil pas maandag inhoudelijk reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel