Opgepakte mannen verdacht van tientallen inbraken

LELYSTAD • Vr 22 juni 2018 | 15:53 • Vrijdag 22 juni 2018 | 15:53

Twee inbrekers uit Lelystad die in maart in Alkmaar werden opgepakt, worden inmiddels  verdacht van betrokkenheid bij tientallen inbraken in de provincies Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen. 

Vooral ouderen doelwit


De inbraken werden in de eerste drie maanden van het jaar gepleegd. Volgens de politie was het opvallend dat vooral woningen van kwetsbare en vaak weerloze mensen het doelwit waren. Dat varieerde van woon- en zorgcomplexen tot ouderen die zelfstandig wonen. De politie zag in de eerste maanden van dit jaar een forse stijging van het aantal woninginbraken op dit soort adressen. De inbrekers kwamen doorgaans binnen door het openbreken van een raamkozijn of het vernielen van een ruit.

Heterdaad


De twee mannen van 39 en 19 werden eind maart opgepakt in een Alkmaarse woonwijk. Dat gebeurde nadat oplettende agenten het duo vanuit Lelystad waren gevolgd. Ze zagen hoe de mannen hun auto parkeerden en hoorden kort daarop hoe er een inbraak werd gepleegd. Tijdens het onderzoek naar deze inbraak bleek dat er diverse sporen waren in Noord-Nederland en Flevoland die gelinkt konden worden aan het aangehouden duo. 

In juli voor de rechter


De mannen worden formeel verdacht van 40 inbraken. Volgens de politie zijn ze vermoedelijk bij meer dan 100 inbraken betrokken. De mannen zitten al sinds maart vast en moeten op 3 juli voor het eerst voor de rechter komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel