Nieuw gebouw voor Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

MARKNESSE • Ma 25 juni 2018 | 16:56 • Maandag 25 juni 2018 | 16:56

Het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum heeft maandagmiddag in Marknesse een groot nieuw gebouw in gebruik genomen. “Een duurzaam gebouw waar alle nieuwe faciliteiten aanwezig zijn”, zegt Michel Peters, directeur van het NLR.

De nieuwbouw bestaat uit zeven grote aan elkaar gekoppelde hallen waarin de nieuwste methoden van onderzoek kunnen worden gedaan. Zo zijn er hallen voor composieten, windtunnels voor het doen van geluidsproeven en een grote 3D-printer. “Het is een hele speciale printer die alle metalen kan printen”, vertelt Peters. Er kunnen dus ook hele vliegtuigvleugels mee gemaakt worden.

Elektrisch vliegtuig


De innovatie van het NLR richt zich ook op het certificeren van de onderdelen die het centrum maakt. De producten die het bedrijf maakt, mogen dus ook echt gebruikt worden. Zoals bijvoorbeeld een elektrisch vliegtuig dat in een van de hallen van het nieuwe centrum staat. Peters: “Dit toestel gaan we gebruiken om verdere innovaties door te voeren om de luchtvaart verder te verduurzamen”.

Goed voor werkgelegenheid


Door de nieuwbouw, die zo’n 65 miljoen euro gekost heeft, zullen zich meer bedrijven vestigen in de nieuwe hallen. Concrete cijfers heeft Peters niet, maar hij verwacht dat de uitbreiding heel goed is voor de werkgelegenheid in de provincie Flevoland.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel