Eis: jaar jeugddetentie en tbs voor fatale steekpartij Pirellipad

ALMERE • Di 26 juni 2018 | 16:24 • Dinsdag 26 juni 2018 | 16:24

Een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag geëist tegen een nu 16-jarige jongen uit Almere. Hij wordt verdacht van het neersteken van de 15-jarige Shaqil op het Pirellipad in de Almeerse Bouwmeesterbuurt op 12 december vorig jaar. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. 

Volgens justitie zou de verdachte het slachtoffer tijdens een vechtpartij op straat met een mes hebben gestoken. De verdachte heeft dat ook bekend. De vechtpartij ontstond omdat het slachtoffer kort daarvoor een tasje van de verdachte had gestolen.

De behandeling van de rechtszaak vond achter gesloten deuren plaats, omdat de verdachte minderjarig is. 

Maximale straf


Een jaar jeugddetentie is de maximale straf die binnen het jeugdrecht opgelegd kan worden aan vijftienjarigen. Dat is de leeftijd die de verdachte had toen de fatale steekpartij plaatsvond. Door het opleggen van jeugd-tbs kan hij ook worden behandeld voor de stoornissen die bij hem zijn geconstateerd. Elke twee jaar wordt gekeken of de zogenoemde PIJ-maatregel verlengd moet worden. Er zit wel een maximum aan van zeven jaar. 

Voor een tweede verdachte heeft justitie vrijspraak gevraagd. Hij was aanwezig bij de ruzie en steekpartij, maar in de ogen van het OM heeft hij niets strafbaars gedaan. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel