Swifterbant gaat uitbreiden in 'Zuid'

DRONTEN • Vr 29 juni 2018 | 0:50 • Vrijdag 29 juni 2018 | 0:50

"Een mijlpaal voor Swifterbant. Na 14 jaar ligt er eindelijk een besluit over de nieuwe woningbouwlocatie." Dat zei wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) donderdagavond na afloop van de raadsvergadering in het gemeentehuis in Dronten. Er komen nieuwe huizen in Swifterbant-Zuid. 

De werkgroep ‘Swifterbant Groeit’ is lange tijd bezig geweest om goede locaties te vinden en adviseerde het college van burgemeester en wethouders te kiezen voor Zuid. Volgens Suzanne Stoop van de PvdA is er de nodige weerstand in het dorp tegen de voordracht. Zij stelde voor om de inwoners zelf te laten kiezen: Zuid of Rivierduin. Maar de rest van de gemeenteraad vond dat geen goed idee. Stoop besloot vervolgens om de raadszaal te verlaten. "Je moest of voor of tegen stemmen, maar ik vind dat de stem van Swifterbant zelf gehoord moet worden en dus wilde ik helemaal niet voor of tegen stemmen. Dan is maar één optie mogelijk en dat is de zaal verlaten."

De PvdA deed niet mee aan de stemming over de nieuwe woningbouwlocatie in Swifterbant. De gemeenteraad koos vervolgens unaniem voor Zuid. Wethouder Peter van Bergen was blij met die steun: "De keuze voor Swifterbant-Zuid is een combinatie van haalbaarheid, draagvlak maar ook snelheid. Als we kiezen voor Rivierduin, belanden we in een tijdspad dat we Swifterbant niet kunnen aandoen. Swifterbant wacht al zó lang."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel