Personeelstekort MC Zuiderzee: minder opnames kinderafdeling

LELYSTAD • Di 3 juli 2018 | 21:43 • Dinsdag 3 juli 2018 | 21:43
Ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad neemt tijdelijk minder kinderen op. Dat heeft de MC Groep bekendgemaakt. Reden voor dit besluit is een onvoorzien personeelstekort op de afdeling kindergeneeskunde. Het ziekenhuis schrapt vanaf maandag tijdelijk ook de spreekuren op de kinderafdelingen in Dronten, Emmeloord en Urk.

Kinderen die acuut moeten worden opgenomen, worden doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio. Dat zijn bijvoorbeeld het Flevoziekenhuis in Almere en het St. Jansdal in Harderwijk.

Landelijk tekort
De MC Groep kreeg op de kinderafdeling te maken met een openstaande vacature en twee artsen die tijdelijk niet werken, vertelt woordvoerder Wendelien Eringa van de MC Groep. Door het landelijke tekort aan kinderartsen is het nog niet gelukt om deze plekken in te vullen.

"We hebben tot het laatste moment geprobeerd om deze maatregelen te voorkomen, maar het is niet gelukt," aldus Eringa. "We zijn al wel in gesprek met kandidaten, maar dat kost toch meer tijd en met de huidige bezetting kon het gewoon niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel