Medeverdachte dodelijke steekpartij Pirellipad vrijgesproken

ALMERE • Di 10 juli 2018 | 14:12 • Dinsdag 10 juli 2018 | 14:12

De jongen die erbij was toen de 15-jarige Shaqil werd neergestoken op het Pirellipad in de Almeerse Bouwmeesterbuurt, is door de rechter vrijgesproken. De rechter heeft geoordeeld dat hij het mes waarmee het slachtoffer werd neergestoken, niet bij zich had. Ook wist hij niet dat de andere jongen een mes bij zich droeg en was hij niet bij het incident betrokken. 

Shaqil werd vorig jaar op 12 december neergestoken na een ruzie op straat. Het slachtoffer zou een tasje van de verdachte hebben gestolen. Dat werd twee weken geleden duidelijk tijdens de rechtszaak. Die vond achter gesloten deuren plaats omdat beide verdachten toen de steekpartij plaatsvond, 15 jaar waren. 

De jongen die Shaqil neerstak heeft bekend en tegen hem werd door justitie de maximale straf geëist; een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Tegen de medeverdachte eiste de officier twee weken geleden vrijspraak. De rechter gaat daar nu in mee. De uitspraak tegen de hoofdverdachte is volgende week. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel