Gewonde bij schietincident in Parkwijk

ALMERE • Di 10 juli 2018 | 15:59 • Dinsdag 10 juli 2018 | 15:59

Bij een schietincident in de Almeerse Parkwijk is dinsdagmiddag een man gewond geraakt. Dat gebeurde rond 15:00 uur, in de Hypericumstraat. 

De schietpartij vond plaats pal tegenover basisschool De Hasselbraam. Daar zijn ze geschrokken, de schietpartij gebeurde rond de tijd dat de school uitging. Volgens de directeur van de school heeft geen van de kinderen de schietpartij zien gebeuren. Wel heeft de school alle ouders gebeld en gevraagd om hun kind op te komen halen. Volgens de school is dat vrij snel gelukt. 

Volgens een ooggetuige werden er drie schoten gelost. Zij zag ook een blauwe Toyota wegrijden. Het slachtoffer zou een man van rond de 20 jaar zijn. Hij is voor het huis van de ooggetuige neergeschoten. Volgens de vrouw woont het slachtoffer ook in Parkwijk. 

Een deel van de Hypericumstraat was dinsdag twee uur lang met linten afgezet voor onderzoek. In verband met het incident was de politie op zoek naar een blauwe Toyota. Deze zou na het incident zijn weggereden.

Debat


Het is al de vijfde schietpartij in korte tijd in Almere Stad. De VVD en PVV stelden al eerder schriftelijke vragen aan het college over het grote aantal schietincidenten. De fracties maken zich zorgen en willen weten waar deze golf van geweld vandaan komt. De PVV vindt dat het tijd is geworden voor een debat.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel