Jachthaven Haddock nog niet tevreden met aanbod gemeente

ALMERE • Wo 11 juli 2018 | 16:21 • Woensdag 11 juli 2018 | 16:21

Jachthaven Haddock is nog niet tevreden met het voorstel dat de gemeente Almere heeft gedaan richting het bedrijf. Op last van de Raad van State moet de gemeente duidelijk maken hoe de jachthaven straks kan voortbestaan. Haddock moet namelijk gedeeltelijk plaatsmaken voor de Floriade en het Rondje Weerwater.

Almere denkt dat de oplossing ligt in het beschikbaar stellen van een ander stuk grond, waar dan de botenopslag kan worden aangelegd. De advocaat van Haddock laat in een brief aan de gemeente weten dat dit niet realistisch is.

Boten stapelen
De gemeente gaat uit van een gestapelde botenopslag in de vorm van een stellage, waar boten met een heftruck of kraan in- en uit getakeld moeten worden. Volgens Haddock is een dergelijke opslag zeer ongebruikelijk in Nederland 

Het systeem wordt volgens de jachthaven vooral in Mediterrane havens gebruikt, waar jachten tijdens de winterperiode onafgebroken worden gestald. Ligplaatshouders in Almere willen volgens Haddock juist een opslag waar zij op elk moment hun boot kunnen onderhouden en repareren als deze op het droge ligt.

Los daarvan zegt Haddock dat het aangeboden stuk grond niet opweegt tegen de ruimte die het door de Floriade-plannen kwijtraakt. Het stuk dat de jachthaven mogelijk terugkrijgt is de helft van wat er opgegeven moet worden. 

Ver lopen met de surfplank onder de arm 
Ook qua beschikbare parkeerruimte en de surf- en survival activiteiten worden bezwaren aangestipt. Zo zouden surflessen op bepaalde plekken in het gebied wel plaats mogen vinden, maar dat is niet dichtbij de noodzakelijke opslag en kleedruimte. Voor jonge cursisten worden de afstanden dan te lang aangezien zij niet sterk genoeg zijn om ver met de surfuitrusting te lopen. 

Zomer gebruiken voor overleg 
Haddock vraagt de gemeenteraad om voor het zomerreces, dat op 19 juli begint, nog geen besluit te nemen over het aangepaste bestemmingsplan. Het reces kan dan gebruikt worden om tot een oplossing te komen, waarmee beide partijen kunnen instemmen. De politieke zomervakantie loopt op 2 september af en op uiterlijk 26 september moet de gemeente het gerepareerde bestemmingsplan bij de Raad van State indienen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel