Qatar investeert vijf miljoen in Almeerse Floriade

ALMERE • Vr 13 juli 2018 | 14:54 • Vrijdag 13 juli 2018 | 14:54

Het golfstaatje Qatar investeert vijf miljoen euro in de Almeerse Floriade. Dit als onderdeel van de deal die is gemaakt nu Qatar van plan is om in 2021 zelf een wereldtuinbouwtentoonstelling te organiseren. Het bedrag werd donderdagavond genoemd op de Politieke Markt door de directeur van de Floriade BV, Jannewietske de Vries.

Drie miljoen euro wordt door Qatar uitgetrokken als investering voor een ‘groene ambassade’ op het Floriadeterrein. Het wordt een gebouw dat ook na de expo in 2022 blijft staan.

Twee miljoen reserveert Qatar voor een fonds waarmee het ontwikkelingslanden mogelijk maakt mee te doen aan de Almeerse Floriade. Naast de vijf miljoen die in het Almeerse evenement wordt geïnvesteerd, trekt Qatar ook nog eens twee miljoen uit voor een Nederlandse deelname op de expo in Qatar.

Ook met andere steden is de Floriade BV op dit moment in gesprek om te zien of ze willen exposeren op het evenement in 2022. Over een jaar moet daar dan een lijst met steden uitrollen die daadwerkelijk meedoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel