16.000 euro opgehaald voor bruiloft ongeneeslijk zieke man

ALMERE • Zo 15 juli 2018 | 17:32 • Zondag 15 juli 2018 | 17:32

De inzamelingsactie van Almeerder Martijn Groot voor zijn ernstig zieke buurman heeft ruim 16.000 opgeleverd. De 32-jarige buurman, Mario Ebbenaar, heeft een agressieve vorm van kanker. Met de inzamelingsactie willen ze zijn laatste wens in vervulling laten gaan: trouwen in Disney World in Amerika.

Dat de inzameling zo'n succes is geworden, had Groot nooit verwacht. "Het was enorm. In het begin had ik bijna 6.000 als streefbedrag, maar het ging zo megasnel. Geweldig."

Collega's


Op de laatste dag van de inzameling fietsten collega's van Ebbenaar van Hilversum naar Almere om zo nog enkele duizenden euro's aan het bedrag te voegen. Collega's André en Carmen van Dam hadden het er graag voor over. "Het is zo fijn als je iets kan doen wanneer mensen machteloos zijn", vertelt Carmen. "Dat er zo veel geld op gehaald is, is echt mooi", voegt André daaraan toe. 

Voor Ebbenaar en de familie was het een emotionele dag. Ze zijn niet alleen blij met het bedrag, maar ook met de vele lieve berichten en steunbetuigingen die zijn achtergelaten. "Ze vinden het heel bijzonder wat mensen voor ons betekenen", vertelt Groot. "Dat doet ze heel erg goed en we hopen dat het ze helpt."

Trouwen


Het doel om te gaan trouwen in Disney World in Amerika is door het bedrag binnen handbereik. "Ik ben op dit moment druk met een reisorganisatie die wat voor Mario wil betekenen. We gaan daar volgende week mee aan de slag want ze willen gewoon heel graag steun bieden", aldus Groot. "De reis gaat er zeker weten komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel