Windplan Groen wijkt af van regels

FLEVOLAND • Do 19 juli 2018 | 22:37 • Donderdag 19 juli 2018 | 22:37
Windplan Groen gaat afwijken van de regels die voor windmolens in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn opgesteld. Dat is althans het voorstel van de provincie Flevoland en de initiatiefnemers. Windplan Groen wordt gerealiseerd op grondgebied van Dronten en Lelystad. De bedoeling is dat 98 bestaande windmolens plaatsmaken voor 109 nieuwe, grotere turbines om zo meer energie op te wekken

Beperkingen
Vanwege vliegveld Lelystad hebben de initiatiefnemers met veel beperkingen te maken. Om het project toch winstgevend te maken willen ze daarom afwijken van de provinciale regels voor windmolens. Sommige turbines komen op andere plekken dan van te voren bedacht was. Daarnaast komen er op bepaalde plaatsen hogere molens en bestaande turbines mogen langer blijven staan.

Toestemming
Het plan wordt in september voorgelegd aan de gemeenteraden van Lelystad en Dronten en aan Provinciale Staten. Zij moeten toestemming verlenen voor het afwijken van de regels.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel