Druk op campings door warme weer

FLEVOLAND • Di 24 juli 2018 | 16:59 • Dinsdag 24 juli 2018 | 16:59
Het zomerse weer is ook te merken op de campings in Flevoland. Over het algemeen zijn alle campings goed gevuld en veel drukker dan de afgelopen jaren.

Op camping RCN in Zeewolde is nog maar amper een plekje te vinden. ''De bungalows zijn vol, de haven is vol dus het is gezellig druk.'' Dat zegt Wout Sleurink van RCN. Volgens hem kunnen er nog wel een paar mensen bij komen, maar zijn de plekken inmiddels schaars.

Het warme weer zorgt ervoor dat mensen vaker in eigen land blijven. In plaats van een verre vakantie in Frankrijk of Spanje wordt nu ook gekozen voor de playa's van Flevoland. ''Je hebt de komende week weer dertig graden. Dat zet mensen aan om hier naar toe te gaan'', aldus Sleurink.

Op het kampeerterrein was eerder dit jaar een grote brand in het restaurant. Een groot deel van het gebouw is in de as gelegd. Voor het afgebrande pand zijn nu grote tenten geplaatst. ''Met dit mooie weer werkt dat perfect voor de horeca."

Reserveren is het beste
Op camping 't Oppertje in Lelystad is eenzelfde beeld te zien. Veel tenten, caravans en campers hebben een plekje gevonden. Volgens Erik de Jong van 't Oppertje zijn er nog een paar kampeerplekken. ''Het beste is om te reserveren. Het loopt best wel snel vol. ''

Rest van Flevoland
"Het is boven verwachting druk", meldt de receptie van camping 't Urkerbos op Urk. "Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij op het camperveld."
Ook in Kraggenburg op recreatiepark Netl is het behoorlijk druk. "Het MiG-veld is helemaal vol en op het heli-veld zijn nog zo'n tien plekjes beschikbaar." In Emmeloord op camping Het Bosbad en bij camping De Wipkip in Luttelgeest is nog wel ruimte.

Camping de Abelen in Swifterbant was afgelopen weekend helemaal volgeboekt. "Het is nu wat rustiger, maar vanaf woensdag staan er alweer heel veel reserveringen gepland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Esther

    Wo 25 juli 2018 Woensdag 25 juli 2018

  Camping de Ruimte bij Dronten is nog veel ruimte....midden in jet bos en dicht bij Elburg en Veluwemeer.
  Geschikt voor kinderen en volwassenen met en zonder beperking.

  reageer
 • Jaap

    Wo 25 juli 2018 Woensdag 25 juli 2018

  Ik zit op flevonantuur een heerlijke naaktcamping waar denk nog plek is. Met een leuk buiten- en binnenbad en het is hier erg gezellig. Met veel activiteiten voor de kids

  reageer
 • Ben

    Wo 25 juli 2018 Woensdag 25 juli 2018

  Aankomend weekend op Flevonatuur weer Natupop (vrij toegankelijk). Beloofd weer een heel gezellig weekend te worden.

 • SKC

    Wo 25 juli 2018 Woensdag 25 juli 2018

  Ik ben het helemaal met je eens Jaap. Zeer mooi ruim park waar ook kinderen zich goed kunnen vermaken. Na een paar jaar een huisje gehuurd te hebben gaan wij er dit jaar voor het eerst kamperen. Nog 3 weken dan zijn we er. Ik hoop dat het dan ook nog mooi weer is.

 • Flevo

    Di 24 juli 2018 Dinsdag 24 juli 2018

  Leuk dat men de polder de moeite waard vindt om er te verblijven!

  reageer
 • Arjan

    Di 24 juli 2018 Dinsdag 24 juli 2018

  Mooi dat mensen Flevoland weten te vinden

  reageer
 • Gerrit

    Di 24 juli 2018 Dinsdag 24 juli 2018

  Kampeerders hebben groot gelijk dat ze in Nederland blijven met dit buitengewoon mooie weer! Het scheelt vele uren auto rijden en dus ook kosten. Nederland is niet het duurste land.
  De campinghouders moeten het nu wel waar maken. Goede service verlenen en in alle aspecten schoon zijn. Bij volle campings dus toch wel schone toiletten en douches! Inzet van extra personeel dus!

  reageer
 • Anwb

    Wo 25 juli 2018 Woensdag 25 juli 2018

  Dat is een mooi gratis advies. We zullen dan ook deze zomer onderzoek doen!

 • Flevo

    Di 24 juli 2018 Dinsdag 24 juli 2018

  Gerrit, ligt er natuurlijk wel aan wat je wilt als je op vakantie gaat. Als je de hele dag op een camping blijft kun je inderdaad in Nederland blijven, maar als je, zoals wij, de campings gebruikt als slaapplaats om van daaruit de omgeving te verkennen ga ik toch echt liever naar streken waar we niet eerder waren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert