Druk op campings door warme weer

FLEVOLAND • Di 24 juli 2018 | 16:59 • Dinsdag 24 juli 2018 | 16:59
Het zomerse weer is ook te merken op de campings in Flevoland. Over het algemeen zijn alle campings goed gevuld en veel drukker dan de afgelopen jaren.

Op camping RCN in Zeewolde is nog maar amper een plekje te vinden. ''De bungalows zijn vol, de haven is vol dus het is gezellig druk.'' Dat zegt Wout Sleurink van RCN. Volgens hem kunnen er nog wel een paar mensen bij komen, maar zijn de plekken inmiddels schaars.

Het warme weer zorgt ervoor dat mensen vaker in eigen land blijven. In plaats van een verre vakantie in Frankrijk of Spanje wordt nu ook gekozen voor de playa's van Flevoland. ''Je hebt de komende week weer dertig graden. Dat zet mensen aan om hier naar toe te gaan'', aldus Sleurink.

Op het kampeerterrein was eerder dit jaar een grote brand in het restaurant. Een groot deel van het gebouw is in de as gelegd. Voor het afgebrande pand zijn nu grote tenten geplaatst. ''Met dit mooie weer werkt dat perfect voor de horeca."

Reserveren is het beste
Op camping 't Oppertje in Lelystad is eenzelfde beeld te zien. Veel tenten, caravans en campers hebben een plekje gevonden. Volgens Erik de Jong van 't Oppertje zijn er nog een paar kampeerplekken. ''Het beste is om te reserveren. Het loopt best wel snel vol. ''

Rest van Flevoland
"Het is boven verwachting druk", meldt de receptie van camping 't Urkerbos op Urk. "Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij op het camperveld."
Ook in Kraggenburg op recreatiepark Netl is het behoorlijk druk. "Het MiG-veld is helemaal vol en op het heli-veld zijn nog zo'n tien plekjes beschikbaar." In Emmeloord op camping Het Bosbad en bij camping De Wipkip in Luttelgeest is nog wel ruimte.

Camping de Abelen in Swifterbant was afgelopen weekend helemaal volgeboekt. "Het is nu wat rustiger, maar vanaf woensdag staan er alweer heel veel reserveringen gepland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel