Acht jaar cel voor vrouw die partner in brandende slaapkamer opsloot

ALMERE • Wo 25 juli 2018 | 13:57 • Woensdag 25 juli 2018 | 13:57

Een vrouw uit Almere is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf omdat ze haar partner wilde vermoorden. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. Ze sloot de man op in de slaapkamer en stak het huis in brand. Volgens de rechtbank is er sprake van voorbedachten rade en dus van een poging tot moord. De officier van justitie had 10 jaar gevangenis geëist

In de nacht van 2 op 3 december vorig jaar goot de vrouw een jerrycan met benzine leeg in de slaapkamer waar haar partner lag te slapen. Ze trok de slaapkamerdeur dicht en stak de benzine aan. Ze had eerder de deurklink aan de binnenkant van de slaapkamer al verwijderd, de ramen en balkondeuren afgesloten en de batterijen uit de rookmelders gehaald. Ze deed dat omdat ze er achter was gekomen dat haar partner een affaire had.  

De man kon ontsnappen doordat er in de slaapkamer nog een sleutel lag van de balkondeur. Toen de vrouw dat ontdekte smeet ze benzine tegen zijn shirt en haalde er de brander langs. De man liep tweedegraadsbrandwonden op.

Volgens de rechtbank is de Almeerse verminderd toerekeningsvatbaar. De vrouw heeft spijt betuigd en wil zich laten behandelen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel