Kort geding aangekondigd over beleid Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 26 juli 2018 | 0:06 • Donderdag 26 juli 2018 | 0:06

De stichting Cynthia en Annemieke spant een kort geding aan over het beleid in de Oostvaardersplassen. De stichting zegt niet genoeg vertrouwen te hebben in het beleid van de provincie Flevoland, Staatsbosbeheer, en de verantwoordelijk minister. 

De tegenstanders van het huidige beleid willen de zekerheid krijgen dat er in de zomer geen grote grazers afgeschoten worden zonder medische noodzaak. Van de provincie hebben zij die toezegging nog niet gehoord en dat baart hen zorgen. Verder wil de stichting afdwingen dat de provincie nog deze zomerperiode de nieuwe besluitvorming afrondt. Wachten tot na de zomer vinden ze te lang duren. 

De procedure voor het kort geding is door de advocaat van de stichting inmiddels in gang gezet. Hij laat weten dat de gang naar de rechter nog kan worden afgeblazen als de provincie de stichting laat weten dat er de komende maanden geen gezonde dieren worden afgeschoten.

De kans overigens dat boswachters grote grazers afgeschieten is minimaal. Provinciale Staten hebben namelijk op 11 juli een motie van de PVV aangenomen om niets te ondernemen in die richting zolang er nog een onderzoek loopt naar de opties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel