The Flying Boules willen nieuwe wedstrijdbanen

EMMELOORD • Di 7 augustus 2018 | 22:17 • Dinsdag 7 augustus 2018 | 22:17

Zestien verlichte wedstrijdbanen en een clubhuis. Die wens heeft Jeu de Boulesvereniging  'The Flying Boules' uit Emmeloord. Volgens de club zijn de faciliteiten hard nodig als het op een hoger niveau wil komen. 

Vanaf eind september gaat de Jeu de Boules vereniging mee doen aan de nationale competitie. "Maar daar hebben we dan wel een grotere accommodatie voor nodig, want we moeten dan ook andere clubs ontvangen", zegt Evert Onink, voorzitter van The Flying Boules. De vereniging heeft op haar huidige locatie in Emmeloord geen verlichting en geen sanitaire voorzieningen.

De vereniging is al acht jaar met de gemeente in gesprek voor een betere Jeu de Boulesbaan. Volgens Onink zit er nu wel schot in de zaak. De gemeente heeft volgens hem de locatie van de tennisvereniging aan de Sportlaan op het oog voor The Flying Boules. "We zijn in gesprek met de gemeente en het bestuur van de tennisbaan of we de tennisbaan kunnen krijgen en gebruik kunnen maken van hun clubhuis."

Onink hoopt dat er dit najaar een akkoord komt zodat The Flying Boules volgend jaar hun 25 jarig bestaan kunnen vieren met een nieuwe baan en clubhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel