Schapenhouder geschrokken door aanval wolf: "Een schaap was uitgekleed"

ZEEWOLDE • Do 9 augustus 2018 | 15:44 • Donderdag 9 augustus 2018 | 15:44

Boer Thijme Hamoen uit Zeewolde schrok zich rot toen hij begin juli een dood schaap in zijn weiland zag liggen. ''Een schaap was helemaal uitgekleed." Volgens de boer was de kop van het schaap nog te herkennen maar was de rest van het dier aangevreten.

Het schaap was aan de zijkant open. De ingewanden hingen er uit. Een tweede schaap in de wei was ook door de wolf aangevallen. Het dier leefde nog wel maar was zwaar gehavend. Het schaap is uit haar lijden verlost. 

"Een schaap was helemaal uitgekleed"

— Thijme Hamoen, schapenhouder

In eerste instantie dacht Hamoen dat zijn schaap slachtoffer was geworden van een vos. Maar de wonden van het dier waren te ernstig. "De verwondingen zag er te rigoureus uit." In tweede instantie werd gedacht aan een hond. Om er zeker van te zijn deed de Wageningen Universiteit onderzoek naar de verwondingen. Uit een DNA-analyse kwam vast te staan dat het daadwerkelijk om een wolf gaat. Daarmee is het de eerste wolf in Flevoland

''Het liefst zouden ze de wolven bij Duitsland moeten tegenhouden'', reageert de Zeewolder boer. Thijme Hamoen heeft een stuk of 30 fokooien en begint zich een beetje zorgen te maken over de opkomst van de wolf. De schapen van Hamoen zijn één keer aangevallen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel