Toekomst aantal Flevolandse HEMA's onzeker

FLEVOLAND • Vr 10 augustus 2018 | 13:03 • Vrijdag 10 augustus 2018 | 13:03

Het voortbestaan van de HEMA's in Emmeloord, Urk en Dronten staat op losse schroeven. Het moederbedrijf wil de winkelcontracten met de eigenaren van de zaken in die Flevolandse plaatsen niet verlengen. Dat bevestigt een woordvoerder van de getroffen eigenaren. Daarmee is de toekomst van die HEMA's onzeker.

De zaken, die op het moment gewoon open zijn, zijn van franchisenemers. Ze zijn bestuurslid van een franchiseorganisatie waar moederbedrijf HEMA een geschil mee heeft. Door het winkelcontract van de bestuurders van de organisatie op te zeggen, wil HEMA de algemene leden van de organisatie onder druk zetten, zo schrijft het Financieele Dagblad. HEMA wil dat de zelfstandige ondernemers die HEMA-winkels uitbaten meer geld afdragen aan het hoofdkantoor voor ontwikkeling van de webwinkel. Daar zijn de ondernemers het niet mee eens.

Als het huidige contract afloopt zal dat niet worden verlengd. De meeste contracten hebben een looptijd van tien jaar, zegt een woordvoerder van de franchisenemers. "De ondernemers willen het alsnog met HEMA oplossen, maar ze zijn erg geschrokken hierdoor", aldus de woordvoerder.

Met de andere HEMA's in Flevoland is niets aan de hand. Die zijn namelijk niet van de bestuursleden waar de HEMA mee in de clinch ligt.

Een woordvoerder van HEMA wil niet ingaan op de relaties van het bedrijf met haar franchisenemers. Eén van de franchisenemers die Omroep Flevoland sprak zei goed over het artikel in het FD te moeten nadenken en verder geen commentaar te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel