Man (72) krijgt 8 maanden celstraf voor ontucht met buurmeisje (11)

LELYSTAD • Vr 10 augustus 2018 | 13:33 • Vrijdag 10 augustus 2018 | 13:33

Een 72-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot 8 maanden celstraf voor het plegen van ontucht met zijn buurmeisje. Van de straf, die is opgelegd door de rechtbank Midden-Nederland, zijn 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De man heeft het meisje twee jaar lang op verschillende momenten betast en gezoend.

De Lelystedeling begon zijn buurmeisje te betasten in 2015 toen ze 11 jaar was. De laatste keer, in mei 2017, is de verdachte gefilmd door een buurman. Die heeft de beelden aan de moeder van het slachtoffer laten zien, waarna de politie is ingeschakeld. In 2015 was bij de politie al een anonieme melding binnengekomen maar de politie heeft daar volgens de rechtbank toen geen onderzoek naar gedaan

De verdachte beweerde tijdens de rechtszaak dat het meisje hem zelf had gevraagd haar te omhelzen nadat hij haar een koekje had gegeven. De rechtbank gelooft dat niet en verwijt de man dat hij een normale en gezonde seksuele ontwikkeling van het meisje heeft doorkruist.

De eis om een contact- en gebiedsverbod op te leggen heeft de rechter afgewezen. Dat zou betekenen dat de verdachte moet verhuizen en volgens de rechtbank hebben zich het afgelopen jaar geen nieuwe incidenten geweest. Ook is de gezondheid van de man slecht en moet hij voor zijn zieke vrouw zorgen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel