Steekincident in Haven; verdachte voortvluchtig

ALMERE • Di 14 augustus 2018 | 17:57 • Dinsdag 14 augustus 2018 | 17:57

In Almere Haven is dinsdagmiddag rond 17:30 uur een persoon gewond geraakt bij een steekincident. De politie laat weten nog op zoek te zijn naar één of meerdere verdachten.

De traumahelikopter is ingezet om te helpen bij de hulpverlening. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan nog niet vertellen hoe zwaar het letsel is en wat er precies is gebeurd. Agenten troffen het slachtoffer aan op de Vrijmark. 

Ruzie


Volgens een buurtbewoonster was er geschreeuw in een woning. Eén van de aanwezigen zou bij een ruzie meerdere keren zijn gestoken en daarna nog naar buiten zijn gegaan. De verdachte zou een mes in bosjes in de buurt hebben gegooid.

Via Burgernet heeft de politie een signalement verspreid van een verdachte die is gezien in de omgeving van de Vrijmark en mogelijk een bloedende hoofdwond heeft en zich waarschijnlijk in een groepje van 4 of 5 personen bevindt.

Derde steekincident in vier dagen tijd


Het steekincident van dinsdagmiddag is het derde in Almere in vier dagen tijd:

Zaterdagochtend 11 augustus rond 06:45 uur werd op de Wijsgeerbaan in het centrum een 31-jarige man neergestoken. De politie laat weten dat dit vermoedelijk gebeurde met een stuk glas. Met behulp van het aanwezige cameratoezicht kon al snel een 41-jarige verdachte worden aangehouden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus raakten vervolgens twee 18-jarige mannen gewond bij een steekpartij in Almere Poort. De slachtoffers zijn buiten levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte van deze steekpartij is nog niet aangehouden. 

Eerdere incidenten


Kijkend naar een langere periode dan zijn er nog enkele steekincidenten aan het lijstje toe te voegen.

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli werd op de Haagbeukweg in Parkwijk een 19-jarig slachtoffer op straat gevonden met een steekwond.

Op zaterdagochtend 14 juli werd 's ochtends een gewonde man aangetroffen in een bushokje aan Clemenceaustraat in Almere Stad. Ook hij was het slachtoffer van een steekincident. In een woning in de buurt kon de politie een 57-jarige Almeerder aanhouden. 

En op woensdagavond 13 juni raakte een 65-jarige man gewond bij een steekpartij op de Brongouw in Almere Haven. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel