Nieuw meldpunt voor geluidsoverlast Lelystad Airport

LELYSTAD • Do 16 augustus 2018 | 23:03 • Donderdag 16 augustus 2018 | 23:03

Er komt een nieuw meldpunt waar klachten over Lelystad Airport ingediend kunnen worden. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een reactie op Kamervragen van SP'er Cem Laçin. Het meldpunt komt los te staan van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die handhavend kan optreden.

Aanleiding voor de Kamervragen waren berichten dat klachten over Schiphol alleen ingediend kunnen worden door direct omwonenden. Bij de ILT is het inderdaad een voorwaarde dat een klager wordt aangemerkt als 'direct belanghebbende'. Dat is, uitzonderingen daargelaten, alleen het geval als mensen in de zogeheten geluidscontouren van de luchthaven wonen. 

Voor Schiphol bestaat er voor klachten naast de ILT ook het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). "Medewerkers van BAS geven uitleg over luchtvaart, registreren alle meldingen en klachten en analyseren deze gegevens. BAS streeft ernaar om vragen en klachten binnen 7 werkdagen te beantwoorden", zo schrijft de minister. 

Een zelfde soort meldpunt zal straks voor Lelystad Airport in het leven geroepen worden. Daar kunnen dus ook mensen terecht die verder van het vliegveld af wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel