Meer overnachtingen geboekt in de provincie

NOORDOOSTPOLDER • Zo 19 augustus 2018 | 17:32 • Zondag 19 augustus 2018 | 17:32

Het gaat goed met het toerisme in de provincie. De laatste jaren is het aantal overnachtingen in Flevoland aan het stijgen en Toerisme Flevoland verwacht dat er ook dit jaar weer meer toeristen zijn bij gekomen.

"In 2016 waren er volgens het CBS 2.302.000 overnachtingen in Flevoland en in 2017 2.514.00", vertelt Leon Visser van Toerisme Flevoland. "Dus dat is een flinke stijging en we verwachten dat het dit jaar vanwege de mooie zomer nog meer zal zijn". 

Noordoostpolder


Volgens de jaarrapportage van de gemeente Noordoostpolder is het aantal overnachtingen in de gemeente flink gestegen. In 2015 werden er 110.000 overnachtingen geboekt en in 2017 waren dat er 125.000. Dat is meer dan verwacht en dat merken ze op de campings en in de hotels.

"We hebben heel veel gezinnen gehad die bij ons zijn blijven logeren", vertelt Floor Prinsen van Netl. de Wildste Tuinen in Kraggenburg. "Er zijn veel boekingen geweest, maar ook veel mensen die spontaan langs zijn gekomen vanwege het mooie weer." Ook bij hotel 't Voorhuys in Emmeloord merken ze dat het drukker wordt. "Ik denk het komt doordat er steeds meer festivals en evenementen worden georganiseerd", verklaart eigenaresse Renee Hellendoorn. "Veel mensen zijn hier ook op doorreis richting Giethoorn en Lemmer."

Stijging


Toerisme Flevoland hoopt dat het aantal toeristen in de provincie zal blijven stijgen. "Het gaat goed, maar het kan altijd beter. We werken met de hele sector aan meer bekendheid voor de provincie", vertelt Visser. 

Ondertussen verwachten ook de ondernemers dat het aantal toeristen blijft groeien. Bij 't Voorhuys in Emmeloord zijn ze 12 kamers aan het bijbouwen en bij Netl. hebben ze 80 extra overnachtingsplaatsen gemaakt. "Dat is absoluut nodig, zeker omdat we nu vaak 'nee' moeten verkopen", legt Hellendoorn uit. "We merken dat groepshuizen al ver van tevoren geboekt worden. Dus er is echt behoefte aan extra plaatsen", aldus Prinsen. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel