Jaap Schaap 'zwemt mee' met Maarten van der Weijden

EMMELOORD • Ma 20 augustus 2018 | 10:00 • Maandag 20 augustus 2018 | 10:00

De 72-jarige Jaap Schaap uit Emmeloord zwom maandag twee kilometer in de Wellerwaard om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Zaterdag en zondag legde hij vier en zes kilometer af in de Emmeloordse plas. 

Aanvankelijk zou Schaap niet in Emmeloord, maar in Friesland zwemmen. Hij zou meedoen met Maarten van der Weijden, die de Elfstedentocht zwom, maar dat ging niet door vanwege een poepbacterie in het water. Van der Weijden maakte sinds zaterdagochtend een zwemtocht van 200 kilometer die hij nagenoeg non-stop zou maken. Maandagavond zou hij finishen maar Van der Weijden haakte maandag aan het begin van de middag ziek af. Inmiddels is bekend dat hij met zijn zwemtocht ruim 2,5 miljoen euro heeft opgehaald voor onderzoek naar kanker.

De Emmeloorder had al geld opgehaald van verschillende sponsoren, toen bleek dat hij niet in Friesland kon meezwemmen. Dat gaf hem een rotgevoel, dus besloot Schaap de geplande afstanden in Wellerwaard te maken zodat hij toch kan zwemmen en Maarten van der Weijden kan steunen. 

Voor Schaap is het belangrijk om aan de actie mee te doen en geld in te zamelen: 
"Wij hebben in de familie heel veel meegemaakt. Ik heb het zelf meegemaakt, dertien jaar geleden. Net als Maarten. Dus ik zwem voor mijn familie en speciaal voor mijn broers Berend en Gerrit. Dat waren sportmensen en die zijn er niet meer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel