Geluidsmetingen Lowlands onderwerp van discussie

FLEVOLAND • Vr 24 augustus 2018 | 12:53 • Vrijdag 24 augustus 2018 | 12:53

Oldebroek, Nunspeet en Elburg hebben Dronten meerdere malen gevraagd om metingen te doen naar geluidsoverlast van muziekfestivals in Biddinghuizen. Omdat Dronten dat niet deed hebben de Veluwse gemeenten het zelf gedaan. Dat zegt wethouder Jaap Groothuis van Nunspeet namens de drie gemeenten. 

Kritiek van Aat de Jonge


Groothuis reageert daarmee op de kritiek van burgemeester Aat de Jonge van Dronten. De Jonge is niet blij met de methode waarop in Gelderland metingen zijn verricht naar geluidsoverlast die door Lowlands is ontstaan. Oldebroek, Nunspeet en Elburg hadden een speciaal telefoonnummer geopend voor inwoners die last hadden van lawaai. Aan de hand van de meldingen kwam er een geluidstechnicus langs. Maar volgens Dronten hadden de meldingen en metingen door de omgevingsdienst opgepakt moeten worden, omdat dat de formele weg is. 

Niet serieus genomen


Wethouder Jaap Groothuis van Nunspeet erkent dat hun aanpak niet officieel is. Toch is er voor gekozen omdat sommige inwoners ervaren dat ze bij het officiële klachtennummer niet serieus worden genomen. De drie gemeenten wilden die inwoners met een apart nummer tegemoetkomen. De verwachting is dat de meetresultaten over een week bekend zijn. Als er overschrijdingen zijn, worden die met Dronten besproken. In totaal kwamen er van de Veluwe 115 klachten over Lowlands. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel