Eerste paal achtste landschapskunstwerk geslagen

DRONTEN • Di 28 augustus 2018 | 14:02 • Dinsdag 28 augustus 2018 | 14:02

De eerste paal voor het achtste landschapskunstwerk in Flevoland is geslagen. Het kunstwerk tussen de Spijkweg en Bremerbergdijk bij Dronten is een ode aan het 100-jarig bestaan van de Zuiderzeewet. Het kunstwerk, dat zo'n 725.000 euro gaat kosten, wordt komend voorjaar onthuld. 

Het kunstwerk van Bob Gramsma wordt een nieuw stuk land op palen. Het ontwerp is ongeveer 7 meter hoog en 35 meter lang en 20 meter breed. Een deel van de heipalen die de komende dagen de grond in gaan, blijven zichtbaar.

Het kunstwerk heeft Riff. Het is de bedoeling dat het een mengeling wordt tussen 'een berg op de kop en een rif zoals het in de oceaan te vinden is', aldus de kunstenaar.  Het is de bedoeling om uiteindelijk verschillende lagen aarde te zien. 

De locatie waar het kunstwerk komt, is nu nog een akker. Dat wordt straks een nieuw stuk natuurgebied. Over een aantal jaar zal alles pas echt klaar zijn omdat natuur en kunst dan met elkaar vergroeid zijn. 

Riff biedt straks onderdak aan dieren en mossen en ook bezoekers kunnen er een kijkje nemen. Via een trappetje kunnen zij het kunstwerk beklimmen en vanaf daar de omgeving bekijken.

De andere zeven landschapskunstwerken staan in Almere, Lelystad, Zeewolde en in Noordoostpolder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel