Brandweercommandant Spruit neemt 17 oktober afscheid 

FLEVOLAND • Do 30 augustus 2018 | 12:06 • Donderdag 30 augustus 2018 | 12:06

Brandweercommandant Gerrit Spruit van Brandweer Flevoland neemt op 17 oktober afscheid van de brandweer tijdens een receptie. Dat laat Wim Maas, hoofd bedrijfsvoering bij de brandweer, weten. Onlangs maakte de 62-jarige Spruit al bekend dat hij met pensioen gaat.

Volgens Maas is het bestuur van de Veiligheidsregio, waar de brandweer onder valt, in overleg over een vervanger voor Spruit. Hoewel er al een functieprofiel is opgesteld, is nog niet duidelijk wie de commandant gaat opvolgen. 

Dat heeft mede te maken met de toekomstige samenwerking tussen de Veiligheidsregio Flevoland en de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. De kans bestaat dat er door een nauwe samenwerking slechts één commandant nodig is, en dat zou dan mogelijk de commandant van de zuiderburen worden. 

Efficiënter werken


Beide Veiligheidsregio's wilden eerder fuseren, maar dat is wettelijk niet mogelijk. Daarom zijn de besturen van beide regio's achter de schermen aan het nadenken hoe ze op een andere manier kunnen samenwerken. Dat zou het makkelijker maken om informatie te delen en het werken gaat efficiënter. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel