Jorritsma benoemd tot commissaris-generaal Floriade

ALMERE • Di 4 september 2018 | 11:26 • Dinsdag 4 september 2018 | 11:26

Annemarie Jorritsma is door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit benoemd tot commissaris-generaal van de Floriade Almere. De Floriade heeft zo'n commissaris-generaal nodig omdat het evenement vorig jaar officieel werd erkend door het Bureau International des Expositions (BIE). Volgens de reglementen van het BIE moet het Rijk een commissaris-generaal benoemen voor wereldexposities.

Jorritsma gaat de Nederlandse overheid vertegenwoordigen tijdens het evenement. Ze gaat onder meer andere landen officieel uitnodigen om mee te doen aan de Floriade in 2022. Al moet daar nog wel mee worden gewacht tot na de wereldtuinbouwtentoonstelling in Beijing, in 2019.

BIE
De BIE is in 1928 opgericht om toezicht te houden op de kwaliteit en de frequentie van de wereldtentoonstellingen. Sinds 1960 kent de organisatie ook de tuinbouwtentoonstelling als een categorie binnen de wereldexpo’s. Momenteel zijn 168 lidstaten aangesloten bij de BIE.

Ervaring
Jorritsma is voorgedragen door het college van burgemeester en wethouders van Almere. Dat advies is door de minister overgenomen. Burgemeester Franc Weerwind: "Met haar jarenlange politieke ervaring is zij wat ons betreft de juiste persoon voor deze functie". Ook Loes Ypma, wethouder Floriade, is blij met de benoeming. "Met deze benoeming kunnen we een versnelling aanbrengen in de promotie en acquisitie voor de Floriade Almere 2022."

Annemarie Jorritsma was tot 2015 burgemeester van Almere. Sindsdien is ze voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel