GGz begint met speciale vervoersdienst

FLEVOLAND • Di 4 september 2018 | 14:34 • Dinsdag 4 september 2018 | 14:34

De GGz in Flevoland is begonnen met een vervoersdienst voor mensen met psychische klachten die acuut naar een instelling moeten. Tot voor kort werd deze groep vervoerd met een politieauto. Dat is volgens de GGz erg ingrijpend voor patiënten en hun naasten.

"Deze mensen hebben vaak niets crimineels gedaan, maar toch worden ze met een politieauto weggebracht. Dat werkt vaak niet bevorderend voor het herstel", zegt Karen Griep van de GGz. Vervoer met een ambulance zou ook 'niet passend' zijn.

De nieuwe vervoersdienst brengt patiënten van en naar een crisisbeoordeling. Daar wordt gekeken of er psychiatrische behandeling nodig is.

Verward of angstig
"De manier van vervoer moet zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van de patiënt", vertelt Griep. Daarom werken bij de vervoersdienst mensen die weten wat een verward of angstig persoon nodig heeft. De dienst wordt alleen ingezet wanneer een patiënt niet zelf naar een instelling toe kan komen. Agressieve mensen worden overigens nog steeds opgehaald door de politie.

De dienst rijdt ook in de regio's Eemland, Gooi en Vechtstreek, Veluwe & Veluwe Vallei in opdracht van ggz centraal. Het project is een pilot van een jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel