Eerste Lelystadse editie HISWA te water begonnen

LELYSTAD • Wo 5 september 2018 | 12:35 • Woensdag 5 september 2018 | 12:35

Met een kanonschot en het luiden van een scheepsbel is woensdag de eerste Lelystadse editie van de HISWA te water in de Bataviahaven geopend. De openingshandelingen werden verricht door burgemeester Ina Adema van Lelystad en olympisch zeilster Annemieke Bes.

Tot en met zondag zijn er tijdens de botenbeurs 270 nieuwe boten in de haven te zien, waaronder 80 primeurs. Op de kade staan ruim 100 tenten van standhouders, die allerlei producten op het gebied van de watersport aanbieden. Ook worden er allerlei activiteiten en workshops georganiseerd.

De botenbeurs werd eerder gehouden in Amsterdam-West. De HISWA koos voor een verhuizing naar Lelystad, omdat hier meer ruimte is voor boten en bezoekers. Ook is er bij Lelystad een snelvaargebied en dat was op het IJ bij Amsterdam niet mogelijk. HISWA-directeur Arjen Rahusen verwacht de komende dagen 25.000 tot 30.000 bezoekers.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel