Marker Wadden moeten impuls geven aan toerisme

LELYSTAD • Do 6 september 2018 | 22:19 • Donderdag 6 september 2018 | 22:19

De Marker Wadden, de vijf kunstmatige eilanden in het Markermeer, moeten tienduizenden bezoekers per jaar gaan trekken. Daar hoopt althans de provincie op, zegt gedeputeerde Michiel Rijsberman aan de vooravond van de opening van het gebied. Vanaf zaterdag kan iedereen een bezoek brengen aan de eilandengroep.

Alleen per boot bereikbaar
Vereiste is wel dat je over een boot beschikt. Dit weekend varen er pendeldiensten vanuit de Bataviahaven in Lelystad, maar die zijn er niet permanent. De provincie hoopt dat er een ondernemer opstaat die een reguliere veerdienst begint. De Bataviahaven moet dan de welkomstpoort worden waar een trip naar de Marker Wadden begint en eindigt. "De bedoeling is dat mensen daar naar de horeca gaan, wat souvenirs kopen of bij Batavia Stad langsgaan. We hopen dat mensen niet alleen komen kijken, maar ook wat uitgeven", vertelt gedeputeerde Rijsberman.

Horeca
Ook op de Marker Wadden komen voorzieningen voor toeristen. Eén van de vijf eilanden is opengesteld voor het publiek. Natuurmonumenten is van plan een kleine horecavoorziening neer te zetten. "Ja, je kunt hier straks wat eten en drinken maar dat is pas in 2019", zegt boswachter André Donker. Er worden natuurliefhebbers verwacht die het moerasgebied van de eilanden willen ontdekken, maar ook mensen die op het strand willen liggen.

Boswachter
Om te zorgen dat er niet al te veel vervuiling en vandalisme plaatsvindt wordt er in de toekomst permanent een boswachter op het eiland gestationeerd.

Aanmelden voor een bezoek met de pendeldienst dit weekend kan via de website van Natuurmonumenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel