Zorgboerderij 't Boerenerf schrikt van maatregel inspectie

EMMELOORD • Vr 7 september 2018 | 13:23 • Vrijdag 7 september 2018 | 13:23

Zorg- en woonboerderij 't Boerenerf is geschrokken dat de locatie in Emmeloord tijdelijk onder verscherpt toezicht is geplaatst. Dat schrijft de organisatie aan bewoners en medewerkers van de zorgboerderij.

De organisatie zegt in de afgelopen periode diverse keren met de Inspectie contact gehad te hebben en aan een plan van aanpak te werken om de zorg en de verslaglegging te verbeteren.

Zorgen van de inspectie

De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd meent dat het de zorgboerderij de afgelopen twee jaar niet is gelukt om zaken op orde te brengen. Zo worden cliëntendossiers niet structureel bijgewerkt, is de medicijnveiligheid niet goed geregeld en kunnen medewerkers cliënten soms niet goed genoeg uitleggen waarom ze niet van de zorgboerderij weg mogen.

Het baart de inspectie zorgen dat 't Boerenerf in april zelf meldde dat alles weer op orde was, terwijl dat in werkelijkheid op 4 van de 5 getoetste thema's niet het geval was. De zorgboerderij is daarom drie maanden onder verscherpt toezicht geplaatst.

Geschrokken

"Vanzelfsprekend zijn wij zeer geschrokken van deze maatregel en nemen wij deze zeer serieus. De zorg voor onze bewoners staat immers altijd voorop en onze medewerkers zetten zich daar elke dag 100 procent voor in", zo staat in de brief aan bewoners en personeel. Op de locatie Emmeloord verbleven in mei van dit jaar 10 cliënten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel